sunnuntai 12. elokuuta 2012

Vaaleanpunaista

laulaaDSC00201DSC00200DSC_0151DSC00199kirkossaDSC_0186DSC00196DSC_0099DSC_0025DSC_0059DSC00191

Pöydässä on 50 aterinparia käärittynä vaaleanpunaisiin kirjailtuihin lautasliinoihin. Myös kahvikuppien servetit on pinkinsävyisiä, puhumattakaan vadelmajuustokakusta ja keskellä pöytää olevasta kukka-asetelmasta. Sen vierellä palava kynttiläkin on vaaleanpunainen ja tummanruskeaa suklaakuorrutetta kakussa rikkoo vaaleanpunainen ruusu. Yhdessä tarttuu ihmiset myös lasiin ja nostetaan maljaa päivän prinsessalle - ja laseissa oleva juoma on myös vaaleanpunaista. Kaikki on täydellistä. Kaikki on vaaleanpunaista.

Pikkusenko jännitti. Olla nyt kirkossa se, jota kaikki tuijottaa. Tai no ei ehkä kaikki, mutta osa ainaki - kuka kattoo kampausta, toinen ilmettä, kolmas sitä, miten hyvin soitan. Säestin nimittäin toisen riparin Ellan yksinlaulun, sekä koko porukan konfirmaatiolaulun flyygelillä. Kerran mokasin, kukaan ei huomannu. Ja sittenhän me kaikki sanottiin tahdon, siellä alttarilla. Tahdotaan todistaa uskomme ja näyttää se elämässä. Tahdon.
     Oli jännää seisoa yhtenä 16 muun joukossa alttarilla. Ja vieläpä suurinosa minun ystäviä ympäri minun elämää, vaikka niin ei oltu ees suunnitellu - muskarikaveri, pari eskarikaveria, pari kuviskoulukaveria, pari partiokaveria, pari luokkakaveria eri kouluista ja ajoilta, yks laskettelukaveri ja paljon muita. Eihän kaikista kuuestatoista muusta edes ollu samalla riparilla, outo järjestely ku tää nyt oli. Mutta hyvin sovittiin yhteen.

Hyvä, että oon saanu tänään rauhaa edes syyä yhtä kakkupalasta loppuun - aina tullu joku keskeyttämään sen, halunnu ottaa kuvan tai halata vaan. Posket meinas krampata, kun kuvissa piti näyttää nätiltä ja hymyillä. Mutta hyvinhän se kaikki meni. Viimiset vieraat lähti reilu tunti sitte ja kakkua on vielä pieni palanen jäljellä. Lahjojaki kerty pöyälle aikamoinen määrä, enkä oikein tiiä, minne mie ne kaikki hienot kortitki laitan, kun pitäis mahtua vielä läksyt tekemään siinä pöyällä (tai ehkä annan vaan niiden olla siellä ja jätän läksyt välistä heti koulun alettua! ;)).

Ja nyt mullaki on sitte tämmönen:

DSC00208

4 kommenttia:

 1. oi mäkin olisin halunnu tollasen kunnon vaaleanpunaisen päivän!
  toi mekko on ihana ja sopii sulle tosi hyvin :) ja toi risti.. yksinkertainen mutta ihana! onnea:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. hihii, oli se kyllä aika ihanaa! :) kiitos!

   Poista
 2. Ihania kuvia ja mekko kanssa ihana! Ja onnea ripille pääsyn johdosta!

  VastaaPoista