keskiviikko 12. syyskuuta 2012

Punahuuli


Mulla on ihan mielettömästi mielessä kaikkea, minkä haluan jakaa teille tästä päivästä!
Aamulla olin ihan kuollu, enkä meinannu millään herätä - liian monta kasin herätystä ei tee mulle hyvää! Kahvin voimalla kuitenki hereille jälleen kerran. Just ku olin lähössä kouluun, niin Isi sai Matkahuollosta viestin, että paketti on saapunu - epäiltiin heti minun kameraa, koska korjauksen piti kestää kaks viikkoa ja nyt on kolmas menossa. Parin tunnin jälkeen koulussa sain kuitenki Isiltä viestin, että se oli hakenu sen paketin, eikä se ollu minun kamera. Ehin jo innostua...
       Koulussa me alettiin tekemään äikässä "Mies etelästä" -novellista novellianalyysiä ja minusta se on ihan huippua, vaikka suurin osa luokasta onki eri mieltä! Kaikki se, että saa miettiä, miksi joku tekee jollaki tavalla ja milläköhän vuosikymmenellä asiat tapahtuu vihjeiden mukaan... Parhautta! Opon tunnilla me perehyttiin enemmän lukio-opintoihin ja minusta oli hassua olla ekaa kertaa pariin viikkoon opon tunnilla - olin ihan pihalla, mutta tajusin kaiken. Lopputunnista mulla oliki sitte aika terkkarille pituustarkkailuun minun huolestuttavan pituuskasvun takia (lue: kasvan alaspäin). Tällä kertaa en ollukkaan lyhentyny epäilyistä huolimatta ku vaan millin ja painoki oli puonnu, mutta pysyny kohtuu samoissa lukemissa kuitenki. Oon tosi tyytyväinen, tästä on siis suunta parempaan (lue: mopoilu laihduttaa)! :) Enkun tunnilla meiän sijainen oli ihan hirrrrrmusen ärsyttävä, eikä kukaan oikein tykkää siitä. Onneks sitä pitää kestää vissiin enää yks tunti.
Yhteiskuntaopin tunnilla me keskusteltiin mediasta ja sen vaikutuksesta mm. poliitikkoihin. Saatiin myös nauraa paljon ja meiän opeki oli ihan huumorimielellä tänään taas.

Koulun jälkeen hoksasin, että mulle oli tullu Isiltä viesti: mun kamera oli tullu Giganttiin sittenki tänään ja Isi aiko hakea sen niin, että koulusta suoraa sitte ajoin suoraa sen työpaikalle. Vauva takaisin kotona ja laskut takuun piikkiin meni sittenkin! Jostain kumman syystä huoltomiestyypit Ruotsissa (jossa se oli sitte huollossa tietämättäni) ei ollu tajunnu ladata mulle akkua, joten sain sitte ajaa kotiin hakemaan laturin, että sain kuviskouluun kameraan sitte akkua. Ennen kuviskoulua ehin käyä vielä kaikkien mutkien jälkeen hakemassa mäkkäristä mulle ruokaa.
         Kuviskoulussa alettiin sitte tutkimaan Susannan (meiän open) kanssa filmijärkkäriä, jonka Äiti mulle eilen lätäs käsiin, kun meillä on nyt filmikuvausta. Hetken sitä pyöriteltyään Susanna totes sen olevan ok ja alettiin kattomaan pattereita ja huomattiin sitte, että jompi kumpi tai molemmat pattereista on tässä parinkymmenen aikana päättäny sitte alkaa vuotamaan akkunestettään kameraan - pahimmassa tapauksessa akkuneste voi tuhota koko kameran. Onneksi me kuitenki saatiin se toimimaan pienen etikkapuhistuksen jälkeen. Sama homma tehtiin useammallekki vanhalle filmijärkkärille ja meiän ope oli ku lapsi karkkikaupassa, kun se sai semmosia antiikkikapistuksia käteensä - se ku keräilee kameroita.
Ehin kelata kameraani filminki, kunnes minun piti lähteä huristelemaan koululle pitämään esitelmää oppilaskunnasta - koska oonhan oppilaskunnan puheenjohtaja. Se meni ihan hyvin ja saihan siellä nauraakkin, kun opettajat itseään esitellessään heitti insideläppää siellä. Sieltä takasi kuviskoululle, missä sitte sainki tehtävänantoja kahteen tehtävään, joista toinen kuvataan filmille. Vaikka digitaaliseen pitääki keksiä hirmunen suunnitelma, niin tykkään molemmista tehtävistä paljon - ehkä kuvia niistä päätyy tännekin, kun ne on valmiita! :)

Nyt tässä oon vaan istunu koneella, vaikka minun pitäis pää hiessä lukea huomiseen kemian kokeeseen... Met-, et-, prop-, but-, ja miten ne siitä sitte jatkukaan?

4 kommenttia:

 1. pent-, heks-, hept-, okt-, non- ja dek- ;) ihana blogi muuten

  VastaaPoista
 2. metaani, etaani, propaani, butaani, pentaani, heksaani, heptaani, oktaani, nonaani, dekaani

  eteeni, propeeni, buteeni, penteeni, hekseeni, hepteeni, okteeni, noneeni, dekeeni

  etyyni, propyyni, butyyni, pentyyni, heksyyni, heptyyni, oktyyni, nonyyni, dekyyni

  metanoli, etanoli, propanoli, butanoli, pentanoli, heksanoli, heptanoli, oktanoli, nonanoli, dekanoli

  ihajees helppoihan noi on! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. no kyllä mie ne nyt osaan! :) mutta mites oli esterien laita?

   Poista