torstai 27. joulukuuta 2012

2012 - maailmanlopun vuosi

Tein viime vuonnaki tämmösen samalaisen postauksen, missä siis kootaan kaikki vuoden jutut yhteen läjään! Jos haluatte minun viime vuotisia juttuja lukea, niin postaukseen pääsee tästä - tosin postauksen kuvat on kadonnu, mutta jutut säilyny kuitenki! Mutta niin, kalenteri käteen ja eikun kirjoittamaan, mitä kaikkea ehtikään tapahtua maailmanlopun vuonna 2012!


TAMMIKUUsta en pahemmin muista enää mitään. Taisin kumminki kuvista päätellen käydä syömässä kreikkalaisessa ravintolassa juhlistaen Isoisän 70v synttäreitä, viettää joululoman loppuun öllötellen, juhlia Eevin ja Elinan yhteissynttäreitä, käydä luistelemassa, järjestää näyttelyn Revontuleen... Ja varmaan vaikka mitä muuta, mitä en muista!


HELMIKUUssa tapahtu vaikka ja mitä - Isoäiti täytti 70v, koulussa oli ystävänpäivätanssiaiset, mulla oli ekaa kertaa halisydän kaulassani (!), olin Pellossa partiotahilla, tutustuin Heikkiin, kuvasin talvisia kuvia, olin Pinjalla yötä... Oikeasti aivan huippu muistoja tuolta kuulta! Helmikuu oli jotenki semmonen kuukausi, millon perhosia oli astetta enemmän elämässä mukana, vaikkei mitään oikeastaan tapahtunukkaan.


MAALISKUU sisälsi hiihtoloman, jollon olin perinteisesti Levillä - tällä kertaa Elina meiän mökillä mukana! Mie myös kävin Lumin konfirmaatiossa (koska Lotta oli siellä isosena) ja meillä oli koulussa ammattipäivä, jossa oli kyllä melkosia ota 3, maksa 2 -miesmalleja. Me käytiin myös meiän isolla tyttöporukalla Rossossa syömässä (kaipaan nuita aikoja, kun vaan mentiin ja oltiin!).


HUHTIKUUssa mulle tuli mittariin täyteen 15 vuotta! Ja sain aivan ylisöpön ilmapallon  Pääsiäinen me vietettiin Ranualla, minun Mummin miesystävän mökissä, jossa ottelin hirrrmusen paljon kuvia. Mulla oli myös elämäni eka TET-viikko, jonka vietin Studio Sarasteella. Siellä oli kivaa ja opin tosi paljon, joten suosittelen kaikille, jotka haluaa oppia astetta enemmän valokuvaajan työstä! :)


TOUKOKUU oli kakkua, retkiä partiossa, paljon paljon valokuvaamista, Simerockin bändikisa, Heikin kanssa olemista - joko videotsätissä tai face to face. Me myös vietettiin vappua naapureitten kanssa, ja koulussa alko olemaan vähän lepsumpia päiviä.


KESÄKUUssa loppu koulu ja meillä oli melko näyttävä juhla koulussa! Me esitettiin Eevin kanssa Count on me ukulelesäestyksellä ja mie soittelin kahessa muussa esityksessä pianoa, joista toinen oli koulujen musiikkipäivässä. Kasiluokan päätin hyvällä toikkarilla (ka tais olla kaikista aineista 8.69) ja ajoin itelleni mopokortin. Kesäkuussa aloin myös seurustelemaan virallisesti Heikin kanssa, vietin maailman parhaan juhannuksen, olin tosi paljon kavereiden kanssa, kuvailin tosi paljon ja lähin kielikurssille loppukuusta.


HEINÄKUUn vietin suurimmaksi osaksi Englannissa kielikurssilla, jossa tuli tutustuttua moniin ihaniin ihmisiin, koettua kaikenlaista ja otettua tooosi paljon kuvia temppuilevan kameran kanssa. Hostperhe oli mitä ihanin ja on ihan hirmunen ikävä! Kielikurssin loputtua parin päivän päästä mie olin jo menossa riparille, jossa oli aivan erilaisia huippuja tyyppejä ja jossa tuli koettua ihan erilaisia juttuja (esim. voitettua ittensä ja korikiipeiltyä!), mutta yhtä rakkaita ja tärkeitä, ku kielikurssillaki. Jos ei oteta huomioon sitä, että Heikki jätti minut riparin aikana. Kun tulin kotiin, niin en kauaa ehtiny istua, ennen ku päätin lähteä huristelemaan mopetillani partioleirille, jossa en ollukkaan sitä sovittua yhtä päivää, vaan vietin siellä koko loppuleirin.


ELOKUUssa alotin peruskoulun viimisen vuoden ja pari päivää koulujen alkamisten jälkeen mulla oli minun eka konfirmaatio ja rippijuhlat. Elokuussa alko myös kuviskoulu taas, ja me vietettiin tyttöporukalla iltaa Roosalla. Rakas Pinjani täytti 15 vuotta, mie olin partiolaisten infopisteellä Wanhoilla Markkinoilla paistamassa tikkupullaa, olin oppilaskunnan melontavaelluksella ja minusta tuli meiän koulun oppilaskunnan puheenjohtaja. Kävin myös elämäni ekaa kertaa nuortenillassa.


SYYSKUU alko sillä, että minun ja Rosan vartionjohtajaura alko vihdoin pitkän odotuksen jälkeen. Olin myös 42 asteen kuumeessa, joka minun ruottinopen sanojen mukasesti pisti sukat pyörimään - meinaan, että en ees tuntenu sitä, oliko mulla sukat jalassa vai ei ja näin ihan levottomia unia. Meillä oli koulussa puolukkapäivä, jonka aikalailla laiskottelin, koska olin leikittämässä 8. luokkalaisia niiden puolukkapäivässä. Mulla oli myös toinen konfirmaatio, samoajatapaaminen ja ylitin minun viime vuotisen tuloksen coopperissa. Käytiin myös Isollakankaalla, kokoustin yhessä kaupunginhallituksen kanssa ja meillä oli retki meiän vanhan vartsun kanssa.


LOKAKUUssa rakas isosiskoni täytti 18 vuotta ja tein sille Barbie-kakun. Olin meiän koulun johtokunnan kokouksessa ja mulla oli eka itukoulutuspäivä. Lokakuussa oli myös syysloma, jollon me mentiin naapureiden kanssa Turkkiin, minne Isi tuli sitte melkosen mutkan kautta. Syyslomalla tuli löhöiltyä paljon ja luettua tosi paljon kirjoja altaalla - puhumattakaan siitä, miten paljon kuvasin Turkissa! Meillä oli myös koulukuvaukset, suunniteltiin TOJua tiiviisti ja minun kielikurssikaveri Eerika tuli meille viikonlopuksi kyläilemään.


MARRASKUU on vielä kohtuu tuoreessa muistissa. Meillä oli uuden vartsun kanssa ekat retket, olin nuorisofoorumissa edustamassa nuorisovaltuustoa, kirjotin Vaikutteeseen mielipidekirjotuksen, mulla oli tet-viikko, jonka vietin partiotoimistolla - ja se oli muuten aivan huippu viikko! Isänpäivänä syötiin hyvää kaakkua, käytiin koulun kanssa kattomassa Pussaus K-Oppi -näytelmä, joka oli aika mahtava. Olin myös TOJulla johtajana, joka kasvatti minua astetta enemmän ihmisenä. Marraskuussa meiän joulunäytelmä alko kasaantumaan ja alettiin harjottelemaan sitä ekoja kertoja. Ilmoittauduin ehdokkaaksi nuorisovaltuustoon meiän koulussa ja myin paljon partiolaisten adventtikalentereita. Huomasin myös, miten paljon oon laihtunu keväästä ja olin lentokoneonnettomuusharjotuksessa mukana uhrina ja herran jestas siellä oli yks taivaallisen näkönen palomies!


JOULUKUUta vieläkin elellään ja varmaan moni muistaakin joitakin juttuja, mutta kertaus on opintojen äiti! Joulukuussa olin tekstinlukijana partiokirkossa, kävin kaupungin 15-vuotiaiden itsenäisyyspäivän vastaanotolla, olin Pinjalla yötä ja me leivottiin joulutorttuja keskellä yötä (tehtiin jopa voitaikina ite!). Joulunäytelmän harjotuksia oli aika tiiviisti ja mulla meinas mennä hermot koko homman kanssa ja pahasti. Meillä oli koulussa nuorisovaltuustovaalien vaalipaneeli ja itse vaalit, joissa menin läpi! Pidettiin koulussa kortsujuoksu ja meillä oli koulutusmessut. Meillä oli myös tyttöjen kanssa pikkujoulut Pinjalla ja me tilattiin ekaa kertaa pizzaa kotiinkuljetuksella. Edustin Rovaniemen nuvaa Ylitornion nuvalle, kävin kattomassa Tarja Turusen keikkaa kirkossa, esiinnyin moneen otteeseen oppilaskunnan pikkujouluissa, jossa meiän näytelmäki esitettiin. Koulut loppu ja nostin keskiarvon 9.07, vietettiin joulua ja sain ihania lahjoja.

Se on jännä, miten elämä tuntuu kauhean tylsältä, kun elää päivä kerrallaan ja saattaa lojua pitkäänkin kotona tekemättä mitään, mutta sitten, kun kokoaa koko vuoden tapahtumat yhteen, tuntuu, että oot ollu koko ajan pää kolmantena jalkana juoksemassa - ei se 365 päivää niin pitkä aika ole!

ps. huomasko joku hiusten kasvun taas?

2 kommenttia:

  1. oi herran jestas sulla on ollu kivankuulonen vuos :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. no vauhtia ja vaarallisia tilanteita on kyllä ollu! :D

      Poista