keskiviikko 19. kesäkuuta 2013

Jotain, minkä minä ikuistan filmille


Elämässä on tavattoman paljon pieniä ihania asioita, jotka tekevät elämästä rikkaan. Jos niitä ei olisi, elämä olisi yhtä puuroa (ja puurostahan mie en oo koskaan tykänny!). Esimerkiksi puhtaiden lakanoiden vaihtaminen siivouksen yhteydessä. Se harvinainen tunne, kun kaikki on puhdasta. Tai vaikkapa pitkäaikaisen suunnitelman toteuttaminen - oli se sitten vain kauan harkittujen kuvien (lue: vasta laatikosta löydettyjen ihanuuksien, joko ite ottamia tai jonkun ostamia) lätkimistä tyhjään seinään luoden jotain täydentävää elämän aukkoon. Tai se, kun sadepäivänä uskaltaudut juuri kortin saaneen isosiskon kyytiin, kun hän ystävällisesti ehdottaa vievänsä sinut töihin, ettet kastu ja vilustu (vaikka ehkä taka-ajatuksena olisikin vihdoin luvallinen autolla huristelu). Yhtä herkkua on myös aloittaa kirja keskellä yötä, kun muut ovat jo unessa. Koska mikä voisi olla parempaakaan, kuin uppoutua täysin johonkin muuhun hetkeen ennen kuin saat itse elää sitä unissasi. Ja onhan siinä vähän jännitystäkin mukana - tuleeko kärttyinen äiti ovelle muistuttamaan nukkumaanmenemisestä kesken uniensa vai ei. Eikä pidä unohtaa sitä hetkeä, kun olet päättänyt aloittaa uuden elämän päiväkirjan muodossa, oli se sitten ihan tyhmältä ja kiinni olevalta kirpparilta ostettu vanha tyhjä kirja vai ihan uusi ja tarkoituksen kanssa oleva päiväkirja. On myös aika paljon ihanampaa laittaa silitetty paita päälle sen kurttuisen tilalta, vaikka siihen itse silittämiseenkin sitten menisikin vähän turhan kauan aamulla. Täydellisyyttä on myös äidin vanha farkkupaita, koska farkkupaidat.

Oikeasti hämään tällaisella onnellisella tekstillä, sillä oikeasti tuskastelen verojärjestelmän ja raha-asioiden kanssa kera ihanien paperikasojen. Enkä varmaan ole ainoa suomalainen, joka ei ihan ymmärrä, vaikka niin ensin luulikin. Mutta okei, olen aika onnellinen.

ps. vaikka oonki romantikko, niin minusta säpäpäpä-sössötykset menee ihan liian yli ja tuommonen imelänällö saa mullekki kunnon oksennusreaktion aikaan. totta kai, onhan se nyt aika söpöä silti. :)

4 kommenttia:

 1. heheh meillä on joku tooosi vanha painos tuosta Kultahatusta. Itellä ois kans suunnittella lukea se (:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. haha tuo on kirjastosta lainattu ja oon niin reipas, että oon hurjasti sivulla kolme! maanantaina ois palautuspäivä... :D

   Poista
 2. Hui, onpas ollut ikävä näitä sinun tekstejä!<3 on ollut liikaa stressiä, enkä ole jaksanut lukea:( viimeksi luin joskus toukokuun alussa! Mutta nyt luin ne kaikki:) ihanaa kun jaksat kirjoittaa niin aktiivisesti ja kauniisti!<3 ja mahtavia kuvia olit ottanut jälleen kerran! Sanoisin vielä että todella ikävää että joku kaverisi oli tehnyt noin ikävästi..:( mutta muista että olet kaikin puolin ihana tyttö!<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. oii ootpa ihana ♥ tervetuloa takasin! suuret kiitokset ja vielä kerran: oot ihana :)

   Poista