torstai 11. heinäkuuta 2013

Diy: Kesäiset pelikortit

Vuorossa ois blogin muistaakseni ensimmäinen diy-postaus! Tein tässä yks päivä ihanan kesäset pelikortit ja aattelin laittaa teillekin ohjetta, miten yksinkertasesti saa semmoset pelikortit, kun ite haluaa. En tiiä, kuinka monella on oikeasti kiinnostusta alkaa väkertämään tämmösiä, mutta mulla heti tämmöset nähtyäni himotti tehä ite ottamista kuvistani tämmöset, vaikka kovasti yritinkin eka vastustaa kiusausta! Onneksi jonku verran näillekin on sitten käyttöä, ettei ihan hukkaan tämä homma mene. :)

Pelikorttien tuunaamista varten tarttet:
Homma alkaa kuvien tulostamisesta. Suosittelen kuvien tulostamista hyvälaatuiselle paksulle paperille, kuten valokuvapaperille, jotta kortit kestävät. Ite sain tulostettua pelikortteihin tulevat kuvat töissä hyvälaatuiselle valokuvapaperille, joten minun ei sen kummemin sitä tarvinnut miettiä. Kävin kuitenkin kattomassa Suomalaisesta Kirjakaupasta ja siellä myytävä valokuvapaperi maksaa n. 7€.


Muokkasin koneella valmiiksi viittä eri kuvaa kokoon n. 6 cm x 9 cm (kaikkia kortteja yhtä monta), jotta kuvat olisivat suoraa melkein oikean kokoisia ja ne tarvitsee vain leikata. Nää minun kortit on varmaan aika perus kokoset, mutta aina kannattaa mitata omat, ettei vahingossa tulosta liian pieninä kuvina! Miksi viittä eriä kuvaa, vaikka pakassa kortteja on 52 (ja minun tapauksessa lisäksi vielä kolme jokeria)? Koska yksi sama kuva olisi turhan tylsä ja entäpä sitten se vaihtoehto, että voit muistaa tietystä kuviosta yhden kortin pelatessasi? Ei kuulosta kauhean reilulta peliltä. 
Ylempänä näkyy viis minun valittemaa kuvaa.


Leikattuasi kuvat alkaa kuvien teippaus, joka pittää tehä hyvin, ettei kuvat ala irtoilemaan. Aseta kaksipuoleista teippiä yllä näkyvän kuvan mukaisesti ja länttää sitten kuva siihen kohtuu suorassa kiinni.

Mulla ainakin kuvat ei ollu just sen kortin kokosia - joka oli ihan vaan hyvä homma, ettei jääny korttia näkyviin - joten ylimääräsiä reunoja jäi kuvasta näkyviin, jotka ylläripylläri leikataan pois.

Kun oot toistanu saman teippausoperaation kaikille 55 kortille (kannattaa vääntää näitä yhessä kavereiden kanssa, ettei aika tuu pitkäksi nimimerkillä kokemusta on), on pakka valmis:


Valmiit kortit näyttää minusta ainaki kivan kesäseltä. Mitä mieltä ootte? :)


6 kommenttia: