sunnuntai 13. heinäkuuta 2014

Se, mitä Helsingistä tarttui mukaan

Mie oon niitä ihmisiä, jotka ei vaan yksinkertasesti tykkää shoppailusta, eikä oikein koskaan löyä kaupoista mittään itelle - ja jos löytää, niin emmie ainakaan raski mittään ostaa ko on niin kauhean kallista. Ilmeisesti kuitenkin Helsingissä oli kaikkea kaunista, niin vähän sorruin. Nyt sitte piän ostolakkoa jonku aikaa, että on rahaa myöhemminkin elämälle ja kaikkeen kauniiseen tai hauskaan. Mutta koska kauneutta menin ostamaan, niin kauneutta saatte myös kans nyt nähä! :)

Jos nyt alotetaan Muumi-jutuista, mitä tarttu mukkaan Ateneumista ja Forumista löytyvästä Muumi-kaupasta. Vasemmalla meillä näkyy kaunis Muumilaakson kartta (Ateneum), jonka varmaan joku kaunis päivä laitan minun seinälle. Ylhäällä oikealla näkkyy magneetti (Muumi-kauppa) ja sen alapuolella kaksi lasinalusta (Muumi-kauppa), joita mulla on tullu keräiltyä. Viimeisenä muttei vähäisimpänä Mymmeli-magneetti (Ateneum).
Jos jotain kiinnostaa, mitä noissa lukee niin: "This must be how filmstars live!" (vihreä lasinalunen), "- Tarzan eat. Tarzan love now. Bongo-bongo. - Of course!" (violetti lasinalunen), "Vain pieni kevätpuro, jossa pikku mymmelit voivat nopeasti unohtaa onnettoman rakkauden." (Mymmeli-magneetti)

Sitten päästäänkin tähän minun taidokkaaseen astioiden kartuttamiseen! Vasemmalla oleva vanha säilykepurkki löyty Hakaniemen kauppahallista (siitä, mikä on tarkotettu oikeille ihmisille) ja monista normaalin kannen lisäksi ostettavista kansivaihtoehdoista päädyin tuohon, mikä on tarkotettu pilleille - pilli sitten oikeastaan tulikin kaupan päälle, kun niitä ihailtiin, mutta alunperin se on kuulema Tigeristä, mistä me yritettiin Lotan kanssa tuommosia löytää (ei löydetty). Viereinen Kaunotar ja Hirviö -elokuvan Kippoa muistuttava kahvikuppi on puolestaan Indiskasta. Tiiänpä ainaki, mistä huomenna juon aamukahvini!

Kaikkien pitäis tunnistaa tuo poro yllä olevasta kuvasta, eikä siis varmaan yllätäkkään ketään, että se on Pentikiltä. Mie sain kaks vuotta sitte lahjakortin Pentikille rippilahjaksi, koska noita poroja ei ollu, eikä niitä oo Rovaniemen myymälässä tässä ollukkaan sillon, ko mie oon siellä käyny, eikä ne myyjät suostunu kertomaan, millon niitä tulee, niin sainpahan käytettyä ens kuussa vanhentuvan lahjakortin sille tarkotettuun asiaan (nauratti vähän ko eka asia, mitä Helsingistä lappilaisena ostin, oli poro)! Tuo söpö kukkaro on sitten sieltä mulle nykyään kielletystä Tigeristä, niinko tuo Euroopan karttakin (johon ei oo merkattu mittään paikkoja Lappiin).

Tigeristä myös ostin pitkulaisen mallisia vaaleanpunaisia kirjekuoria ja A5-kokoset pelikortit, joiden ostamiselle en keksi mittään järkevää selitystä. Ainaki ovat hauskoja, mutta saa nähä, miten epäkäytännöllisiä pelatessa! 

Vielä yks Muumi-juttu! Ostin Ateneumista myös kangaskassin, missä on Tove muumeineen. En tiiä, oonko tullu entistä muumihöperömmäksi tuolla reissulla, mutta tuo oli aivan ihana ja aion kyllä ihan satavarmasti sitä käyttääkki.

Sitten päästäänkin kauniisti puussa roikkuviin vaatteisiin. Vasemmalta kun lähdetään, niin siinä on sinivalkoraitanen toppi Zaran alennusmyynneistä ja sitten Scandinavian Outdoorsista ostettu tummansininen partion t-paita, joka mulla varmaan tulee olemaan enemmän edustuskäytössä ko sitte leireillä ja retkillä päällä.

Toinen paikka, minne minua ei olis kannattanu päästää, on Monki. Sieltä tarttu mukkaan elämäni ensimmäinen tuommonen cropped-paita, joka on jännää neulosta ja farkkumekko, jonka tyyppistä kattelin Onlystäkin, mutta siellä ei ollu kokoja - se ei kuitenkaan ollu yhtä kiva ko tuo, niin onneksi kävi näin päin!

Monkista ostin myös tuommosen jännän vaalean takin, jonka mallia on vaikea määrittää, eikä se varmaan tuossa kuvassakaan pääse oikein oikeuksiinsa, koska se on niin jännä, että hengarissa roikkuessa ei näytä oikein miltään. Sen alta pilkottaa myös minun mustat uuet Monkin superkorkeavyötäröiset farkut, joita voi kätevästi yhistää tuohon cropped-paitaan ilman, että napa näkkyy! Vieressä myös vielä toinen jännän mallinen juttu, mikä ei näytä hengarissa samalta ko päällä, nimittäin tuo Zaran harmaa paita. Se on päällä ehkä enemmän semmonen, että kainalot on tavallaan "pussissa".

No, mitä tykkäätte? Menikö mulla rahat ihan hukkaan tällä kertaa? :)

6 kommenttia:

  1. oiiii tosi kivoja ostoksia!! toi mekko on erityisen ihana ja oon kade kaikist noista muumi jutuista!
    tajusin just et tän takia tykkään sun blogista eniten, koska et osta ja kerro kaikist turhist jutskuista :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. oi kiitoksia oikein paljon ♥ haha hyvä että joku vielä tykkää tämmösistä blogeista :D

      Poista
  2. Voi anna pistit melkeen paremmaksi ko mun Berliinin ostokset :-D Ihania juttuja! Kaikki on ihania, voisinpa vierailla sun vaatekaapilla joskus ;-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. haha kiitos iida :D minusta kyllä tuntuu siltä, että minun vaatteet on sulle turhan isoja! mutta tervetuloa silti ;)

      Poista
  3. Clas ohlssonilta saa ton tyyppisiä pillejä! pilkullisia, kauniita ja pahvisia (ja aika kalliita pilleiksi, muistaakseni 3e paketti) En malta oottaa et pääsen itekki ateneumiin ja erityisesti sinne kauppaan viikonloppuna!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. aah täydellistä! suuntaanpa heti huomenna sinne (jos vaikka saisin mopon takasi) bongailemaan niitä :) se näyttely oli aivan ihana!

      Poista