torstai 31. joulukuuta 2015

Vuoden 2015 kolmesataakuusikymmentäviisi

Vuoden viimeiset hetket on taas käsillä, joten on hyvä katsoa ajassa vähän taakse päin viime vuosien (2014, 2013, 2012) tapaan ja ihmetellä, mitä sitä onkaan tultua tehtyä. Vaan blogiin kirjottaminen ei oo ollu vähäistä tänä vuonna, vaan yleisen kiireellisyyden ja väsymisen lisääntyminen on näkynyt myös kameran kanssa tehdyn yhteistyön määrässä. Kalenterin ja minun välillä on kuitenkin ollut tiivis suhde, ja se haluaa nyt paljastaa asioita.


 Tammikuu 
Vuosi alkoi Jumalalla ja mäkkärin pihalla. koulut, autokoulu, eka ajo perjantaina 9. tammikuuta, partioviikonloppu Lapin Partiolaisten kanssa, Nissen-tapaamiset, kaveriporukan ekoja 18v synttäreitä, päiviä ihanien kavereiden kanssa, kesän piirileirin yhteistyökuvioiden alottelua, Taivaslaulua, Erikin kuihtuminen, onnellista öistä ajelua ja hotellin portaissa juoksemista, kuoroleiri kuoroon kuulumattomana, maailman parhaimpia vohveleita ja ystäviä, pimiön pimeitä kehityshetkiä, sähköpostivastaus piristämään tummia päiviä, raskaita koeviikkoja ja maailman raivostuttavin sairaantuminen, lehtijuttuja piiri- ja lippukuntalehteen, messussa avustamista ja viikottaisten siivoamistöiden aloittaminen.


 Helmikuu 
Partiotahti Keminmaassa, pj-kurssin aloittaminen, vanhojen harkkojen loppumetrejä ja itse tanssit, kannanotto lukiotilanteeseen, Laulavan joulukortin viimeinen tapaaminen Afrikka-nuortenillan myötä, yllättävä leffavalinta, rahalahjoitus, yhä tiiviimpää opiskelijakunta-aktiivisuutta hallitustasolla, kukkien kantamista hautajaisissa, yllätyssynttärit rakkaalle ystävälle, kirkkopyhäprojektia, maailman valtioiden muistelua epätoivoisesti luokkahuoneessa 209, ruoan jakamista sitä tarvitseville, Autolla Nepaliin -liikuttumista ja haastattelun antaminen Suomen Lukiolaisten Liittoon.


 Maaliskuu 
H i i h t o l o m a ! Hammaslääkäri, YSP-kokoustamista, autokoulua, esitelmiä, ituleirin avustajahommia, Lyskaviikon suunnittelua, päättötyökuvien deadline ja kampaaja, pj-skypetys ja -viikonloppu Tervolassa, liikuntailtapäivä, haastattelu Diakonia-lehdessä, työhaastattelupanikointia, matka Pieksämäelle kehittämään isostoimintaa, koeviikkojen koeviikko, Laulavan äitienpäiväkortin herättely, Minun jokeni -ideoita ja toteutusta ennen ("ansaittua") kunniamainintaa, teoriakoe hyväksytysti läpi ekalla kerralla


 Huhtikuu 
Bileitä, Rovaniemen bloggaajien ensitreffit, päällekkäin kirjoitettuja merkintöjä sunnuntaina, pitkiä koulupäiviä, suuhygienistipanikointia, Spurheger, kahvittelua Eevin kanssa, Lähetysjuhlien ja piirileirin suunnittelua, abitoimikunnan herääminen. Oman täysi-ikäisyyden koittaminen: pankkitapaaminen, Antti Tuisku, äänestäminen, hylätty inssi, hyväksytty inssi. Partioviikko, kokouksia, rastimikkoilua tarpojatapahtumassa ja kauan odotettu kirkkopyhä sekä sitäkin odotetumpi päättötyönäyttelyn avajaiset. 


 Toukokuu 
Villi vappu, lauluhetkiä kappelilla, yhden jos toisenkin ihmisen kuskaamista, pelätty ja pitkään suunniteltu Lyskaviikko ylä- ja alamäkineen, työsopimuksen kirjoittaminen, itkuhetkiä juhlahetkien keskellä, avustajakoulutuksen vikoja metrejä, äitienpäivä ja Laulavan äitienpäiväkortin keikkoja, hämmentäviä halaushetkiä juhlahetkien keskellä, päättötyön arviointi ja ilmoittautuminen vuoden parhaimpaan partiotapahtumaan, Tinder- ja vektoritreffejä, onnistunut studio mansikkakuville, ensimmäisiä työvuoroja myöhään yölle, laavuyö Sodankylässä, itsenäinen uskonnon kurssi numero viisi, seurakunnan kevätjuhla, leiripalaveri, Marja Pirilän Camera Obscura helppoja kouluhetkiä ennen lomaa, kisakatsomo, Lidian ylppärit, juhlat ja kuvaussessiot sekä jotain, mistä en enää halua kirjoittaa.


 Kesäkuu 
Ripari, naapurin lakkiaiset, konfirmaatio, ylppärikuvien ottamista, töitätöitätöitätöitä, lähetysjuhlat ja lavaesiintymistä, kirkossa hengailua aamuviiteen asti, hautajaiset. Tornio ja vähän otteen menettämistä kaikesta, mikä on mulle ollu aina kovin tärkeää. Juhannusliftaaminen parhaan kaverin kanssa. Maanantai-illan skumppahetkiä, koska me voidaan. Päättötyöstä arvosana 5 ja todistus saman tien hukkaan. 


 Heinäkuu 
Lontoon kutsu, viestintäkokouksia, töitä aamuin, päivin ja öin, Loimu ja leirihetkien välissä työt, ihminen joka vei jalat alta ja järjen päästä. Maailman ihanin takki ja huristelua kesäöissä. Minionit. Elämä kuntoon ja teekutsut leikkien hot dog -myyjää.


 Elokuu 
Kaveriporukan viimeisen ihanuuden täysi-ikäistyminen, kirjotuksiin lukemista, viimeisen yhteisen kesälomapäivän perinteinen piknik Lidian kanssa, päähierontaa, meidän ihanien tyttöjen nuotiohörhöilyä ja abivuoden alku. "Me tunnetaan liian hyvin vaikkei olla koskaan nähtykään", pitkä hiljaisuus ja todellisuuden hajoaminen. Ihanat Ella ja Mellu. Lotan muutto työviikonloppuna, jolloin juoksin myös töistä Tukholmaan karkaavan läksiäisiin. Partiotahdin suunnittelemisen aloittaminen, mielettömät Miljazzit, kuukausikokous, nuorteniltavierailu, abi-info, kirjotuspaniikki. Matka Hämeenlinnaan amisautolla ja Johtajatulet


 Syyskuu 
Lippukunnan jäsenkokous ja hallituksen jäsenyys. Viimiset koulukuvaukset, Marimekon ystävyysmyynti ja unelmamekko, fuksimessuilua, valmistuminen avustajaksi, Eloluisto ja ensimmäisen somekoulutuksen pitäminen. Viikko yksin kotona, enkun yo-kuuntelut, jumppakäyntejä, kutsuvieraana elokuvan ensi-illassa, kiekuroita kalenterissa, bileet ja hyvän ystävän paluu. Konsertin valmistelua ja workshopeja. Eevi ihan liian kaukana. Isoisän haastattelu, elämäni ekat yo-kirjotukset, haastattelu Ylen dokumenttijutun ohjaajalle, auto täynnä pahvilaatikoita, Wingston tyttöporukalla, lippukuntalehden taittamista, inttimies, yhteydenotto kuukauden hiljaisuuden jälkeen, kokouksia, mökkiviikonloppu. Sijaisuus päiväkodissa, johtamisharjoituksen raportin kirjoittamista.


 Lokakuu 
Kirjotusten kaatajaiset, Valoa Pimeään, kokouksia toisensa perään monta kertaa viikossa, hyvinvointiaamupäivän floppiesiintymiset, Lotan synttärit. Syyslomareissu Tukholmaan: Lidia, Bea, New Girl, väärään suuntaan meneminen, Suomen liput, rakastuminen maustamattomaan jogurttiin. Sekoilua Helsingissä, hyviä ystäviä, itsensä yllättämistä, Tuuli ja valokarnevaalit, raitiovaunuseikkailuja, pusuja ja loistavaa taidetta. Sydämen pysähtyminen lentokentällä ja eihelvettivoisaatanaeihelvettivoisaatana. Hiustenleikkuu ja peruuntunut ruokailu. Mummin synttärikahvit, lukupäivän koristeiden tekemistä koululla pitkälle iltaan, piirin syyskokous ja johtamisharjoituksen raportin viimeistely. Yhtäkkinen kalenterimerkintöjen katoaminen.


 Marraskuu 
Abien vuosilukuteemapäivä, Valoa Pimeään - Nenäpäivä-konsertti, Vilman synttärit, Oulun abipäivä, nuorteniltojen suunnittelupalaveri, Martti Ahtisaari, Maata Näkyvissä -festarireissu. Ahdistumista, epävarmuutta, tuen hakemista toisista ihmisistä, salailua ja puhdasta pelkoa. Samaan aikaan suuria tunteita, paljon hymyjä, Facetime-puhelu, viestejä yötä myöten ja hyvää musiikkia. Oonan yo-kuvat, julisteiden tekemistä melkein tehdasmaisesti, adventtikalenteriluovutuksia. Reissu Helsinkiin pitkään salatuilla lentolipuilla, yllätyksiä ja ihania ihmisiä, jäsenyys Helsingin Casinolle ja Tavastia-neitsyyden menettäminen, Cowspiracy, jääkarhuntalja ja ihana kirjoilla vuorattu huone, tutustuminen Helsingin yliopistoon itku kurkussa, eksyminen keskustaan ja bussimatkailu Espooseen. Haastattelun antaminen radioon. Teatteriesitys Esikoinen, äikän esseekokeen preli, Raskasta joulua ihan vaan koska mulle suositeltiin sitä, sosiaalipsykologian kirja yhdessä illassa ja kokeesta 10-. Ystävän paluu.


 Joulukuu 
Ylppäripäivän kuvaajahommat, perinteinen itsenäisyyspäivän aaton iltakirkko klo 18 alkaen ja partiojohtajavaltakirjat, elämäni kamalin itsenäisyyspäivä ihanan Ellan juhlistamisen jälkeen, pitkän hiljasuuden jälkeen taas sinä, Laura Lehtolan haastattelu kirjastossa, kouluakouluakouluakoulua, kuvisdiplomityön alottaminen, tunti nimpparipäivästä yksin piiritoimistolla istuen, Lapin yliopiston ja AMK:in abipäivä, päiväreissu Tampereelle junalla (yksin!!). Puurojuhla, lippukuntalehden taittaminen. Nuorten kauneimmat joululaulut, jonne huippu Joonas - joka kumminki lukee tämän - ei tullu ja huoneen paniikkisiivoamista. Kiven vierähtäminen sydämeltä, mutta asunto- ja pääsykoepanikointia ennen seuraavien kirjoitusten lukemisurakkaa. Lidian perheen maailman ihanimmat pikkujoulut. "Piän taas vähän taukoa" ja tasan viikon hiljaisuus, jonka jälkeen suoria sanoja ja syvällisiä keskusteluja sekä odottamaton kahvitarjous. Perinteiset joulupäivät yllättävän glögihetken ja perinteisen joululomanalkuruokailun jälkeen, Netflix, New Girl, Suits. Hautautuminen peiton alle ja myöhemmin paperikasan alle, Rokan testaamista ja pian hyvä brunssi ja vielä paremmat pippalot.

Aion tehdä ensi vuodesta vielä paremman.

Huippua uutta vuotta 2016 kaikille ♥

4 kommenttia:

 1. Tää oli tosi kivasti toteutettu postaus, sun vuoteen on mahtunut kyllä hurjasti kaikkea! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitokset! kyllähän sitä on kaikenlaista tullu tehtyä vuoden aikana :)

   Poista
 2. Voi että tällaset vuosikatsaukset on aina tosi mielenkiintosia lukea:) Ja ihan sairaan ihana banneri sun blogilla,
  kivaa vuotta 2016 sulle <3

  http://suvimyllymaki.blogspot.fi/

  VastaaPoista