torstai 10. maaliskuuta 2016

Tykky ja tykitys


Lasketellessa ja Levillä ollessa jotenkin sisäinen entinen kilpalaskettelija herää eloon. Tuskastuin eilen, kun pilvisessä päässä ei päässyt oikein tykittämään kunnolla, kun joissakin rinteissä ei nähnyt yhtään eteensä. Tykittämisellä tarkotan siis sitä, että mennään oikeasti kovaa vauhtia (kuten Anna 3 vuotta totesi kerran jo hississä "Kova vauhti", eikä puhunu enää sen jälkeen mitään) ja laitetaan lumi pöllyämään perässä. Tänään otin kuitenkin rinteeseen mukaan kameran ja yhistin kaks ihanaa asiaa: tykittämisen ja tykyn. Kauniista tykkylumipuista huolimatta paras tunne rinteessä oli tänään se, että kameran reppuun laitettuani sain kiriä kiinni ohi laskeneet rinteissä liikkujat ja todistaa, että vaikka se hissimies syystä tai toisesta mulle ja isille sitä hissiä turhaan hidastikin, niin me ollaan ne vauhtihirmut.

Levi ei oo kuitenkaan vaan tykkyä ja tykittämistä, vaan ennen rinteeseen menoa me käytiin äitin kanssa pyörimässä myös Levin kaupoilla. Minun ikisuosikki on Ebba&Erkki, josta tällä kertaa jopa ostin jotain (suomalaisen postikortin 30-luvulta). Äiti myös osti mulle jo valmiiksi pienen palan Lappia omaan asuntoon katajaisen pannunalusen ja simsettien (nimesin lapsena puiset pihdit simseteiksi) muodossa. Suunnitelmissa oli myös urheilukauppakierrosten jälkeen käydä päiväkaljalla, mutta päädyttiinkin käymään ekaa kertaa Café Soma Levissä. 

Söin tänään aamupalaa Elastisen vieressä. Aluksi meinasin pyytää, oisinko voinu ottaa yhteiskuvan, mutta tajusin, että en itsekkään haluaisi, että joku tulee häirittemään minun aamupalahetkeä, niin jätin väliin. (Paljastus: Elaa ei aamu hymyilyttänyt.)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti