perjantai 27. toukokuuta 2016

Kakku omasta päästä

Äitienpäivä tuli ja meni jo hyvä tovi sitten, mutta haluan silti jakaa meiän perheen perinteiden rajoja rikkovan kakun ohjeen teillekin. Meillä on siis joka äitienpäivä ollut isin tekemää kakkua, joka tehdään suklaakääretorttupohjasta suorakulmioksi leikkaamalla. Väliin laitetaan aina banaania, päälle kermavaahto ja purkkipersikan palasia. Sain kuitenkin tänä vuonna tehtäväksi leipoa kakun ja aika vapaat kädet sen suhteen. Vaikka sinänsä on jo riski rikkoa perinteet, taisi olla isompi riski tehdä kakkupohja omasta päästä. Mutta siitä tuli hyvä! Ja nakukakku!

 Kakkupohja 
3 kananmunaa
2½ dl sokeria
50 g voita sulatettuna
1 dl maitoa
3 dl vehnäjauhoja
200 g tummaa suklaata
2 tl leivinjauhetta

 Valkosuklaamousse 
200 g valkosuklaata
250 g mascarponea
5 dl vispikermaa

 Päälle 
mustikoita

Riko kananmunien rakenne. Lisää mukaan sokeri. Sulata suklaa vesihauteessa kattilassa ja voi mikrossa. Sekoita sula suklaa ja voi. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään. Lisää muna-sokeriin (jos jaksat vatkata ne vaahdoksi, niin onnittelut, ite en jaksa...) vuorotellen voisuklaa ja jauhot. Lisää lopuksi maito ja sekoita taikina tasaiseksi. 

Yritä vuorata irtopohjakakkuvuoka mahdollisimman hyvin leivinpaperilla. Sen avulla vuokaan ei tarvitse sotkea korppujauhoja, joka näkyy rumasti nakukakun reunoilla. Tää oli ehkä koko kakun tekemisen haastavin osa. Sen jälkeen kaada taikina vuokaan ja paista kakkua 35-40 minuuttia 175°C. 

Sulata valkosuklaa vesihauteessa. Vatkaa vispikerma vaahdoksi (vihaan kermavaahdon vatkausta...). Notkista mascarpone ja sekoita se sulaan valkosuklaaseen (tässä vaiheessa mousse maistuu ennen kaupoissa olleelta Naminami-vanukkaalta vaniljan maussa!!!!!). Sekoita valkosuklaa-mascarpone kermavaahtoon. Laita jääkaappiin jähmettymään hetkeksi.

Kun kakku on valmis ja jäähtynyt, se leikataan kahteen osaan. Taisin kostuttaa toista osaa vähän limelimpparilla, mutta se ei ois ollu välttämätöntä, sillä pohja on itessään vähän kostea ja mousse kostuttaa sitä entisestään. Moussea siis lapetaan vaan kerrosten väliin haluama määrä, jonka lisäksi sitä levitetään kakun päälle. Sitten ripotellaan vielä mustikat koristeeksi! 

Jos kokeilette kakkua, niin kertokaa, miten onnistuitte! Sain aika paljon positiivista palautetta, ja moni tuli meille äitienpäivänä ja sen jälkeenkin kakkua vielä mussuttelemaan. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti