torstai 17. marraskuuta 2016

Kolmen asian pohdinnat

Tällainen kolmen asian pohdinta tuli nyt hyvään väliin. Tuli ajateltua asioita ihan kunnolla nyt, kun arkipäivät menee aika samalla kaavalla päivästä toiseen. Paitsi huomisesta lähtien, kun Tuuli vihdoin tulee kylään ja saan myötäelää Rovaniemen elämää turistin näkökulmasta. 3 asiaa, joista pidän… 

Tarjousjulisteiden tekemisestä töissä. 

Siitä, että mulla on ympärillä monta ihmistä, jotka kuuntelee ja tsemppaa tarvittaessa sekä saa minut nauramaan ja tuntemaan oloni turvalliseksi. 

Isosiskon kanssa Volvossa täysillä popittamisesta. Tällä hetkellä tunteikkaimmin kuunnellaan Antti Tuiskun lisäksi Mikael Gabrielin versiota Pauhaavasta sydämestä. 

 3 asiaa, joista en pidä… 

Jos toinen lukee viestin, mutta ei vastaa. Ärsyttää joka kerta. Eri viestintäkanavien "Nähnyt klo x" ja "Paikalla viimeksi" -ominaisuudet saa minut kiehumaan ihan liian usein.

Aggressiivisista aate-/mielipidekeskusteluista, joissa osapuolilla ei oo mitään tarkotusta ymmärtää asiaa toisen ihmisen kannalta.

Kiinalaisesta ruoasta (enkä kyllä sushistakaan).

 3 asiaa, joita tein viikonloppuna… 

Matkustin autolla, junalla ja lentokoneella, jotta pääsin sinne, minne pitikin: Helsingin kautta Tampereelle ja samaa reittiä takaisin kotiin Rovaniemelle.

Valvoin keskellä yötä useamman tunnin kuunnellen ihan jäätävää kuorsaamista korvan juurella.

Nauroin mahan kipeäksi uuden partioryhmän kanssa. Se on parasta.

 3 asiaa, jotka osaan… 

Ylianalysoida erilaisia tilanteita ehkä vähän liiankin nopeasti.

Kirjoittaa tietokonemaisella käsialalla ja suoraa täysin tyhjällekin paperille.

Nylkeä mateen, vaikka se onkin sairaan ällöttävää, enkä haluais osata tehdä sitä. 3 asiaa, joita en osaa… 

Tehdä kuperkeikkaa, kärrynpyörää tai mitään vastaavaa.

Laittaa jotain ruokaa ilman, että kysyisin siihen apua tai lukisin jostain valmistusohjeita. Tuun varmaan omilleen muuttaessa kuolemaan nälkään.

Tuottaa ruotsin kieltä (puhetta tai tekstiä) tuosta vaan heittämällä. Haluaisin kyllä osata, mutta en osaa. Ymmärrän kyllä lukemalla tai kuuntelemalla ihan hyvin, mutta kielen tuottamiseen tarttisin pikakertauksen ja sanakirjan apuun (ruotsalaisesta sukunimestä huolimatta). 

 3 asiaa, jotka haluaisin osata… 

Ajatella loogisesti silloinkin, kun joku asia menee mulla tunteisiin.

Soittaa kitaraa. Tässä ehkä eka askel olisi vihdoin sen kitaran hankkiminen ja "Ensi palkkapäivänä sitten" -ajattelun lopettaminen.

Laittaa omia hiuksiani. Oon tässä ihan avuton, vaikka minun hiuksista ois vaikka mihin. Vasta viimisen parin kuukauden aikana oon oppinut letittämäänkin normiletin omiin hiuksiin.

 3 asiaa, jotka minun pitäisi tehdä… 

Siivota oma huone. Lattia on täynnä tavaraa ja purkamattomia reissukasseja.

Kirjoittaa säännöllisemmin: tänne, päiväkirjaan ja muuten vaan. 

Viettää enemmän aikaa perheen kanssa vielä, kun asun Rovaniemellä. Ja mieluiten silloin, kun en oo väsynyt, turhautunut tai muuten vaan kärttynen.

 3 asiaa, joista stressaan… 

Yliopistoon hakemisesta: hakukohteen/-kohteiden päättämisestä, pääsykokeisiin lukemisesta ja itse pääsykokeista. Toivotaan, että pieni stressi parantaa suoritusta.

Tilanteista, jotka on mulle uusia, ja joissa en tiedä miten toimia.

Aikaisista herätyksistä. En oo yhtään aamuihminen, ja pelkään nukkuvani pommiin. Tää aiheuttaa sen, että illalla en stressin takia saa unta ajoissa tai koko yönä kunnolla, ja herään aamulla usein paniikissa ja sairaan väsyneenä, jollon ylösnouseminen on vielä vaikeampaa.

 3 asiaa, jotka saavat minut rentoutumaan… 

Pianon soittaminen. Vesivahinkorempan aikaan suurinta tuskaa tuotti se, etten päässyt soittamaan pianoa. Saa nähdä, miten pärjään sitten, kun mie olen Helsingissä ja piano Rovaniemellä.

Äidin kanssa mieltä painavista asioista keskusteleminen. Äiti on ihan hirveän tilannetajuinen, järkevä ja tyyni näissä asioissa, vaikka en oo sitä sille ehkä koskaan myöntänyt.

Tieto siitä, että oon tehnyt kaikki pakolliset asiat, jotka on pitäny tehä, ja kaikki mitä sen jälkeen teen, on vapaaehtoista ja vaan minun omasta halusta ja motivaatiosta kiinni. 3 asiaa, joista puhun usein… 

Erilaisista suhdekiemuroista tai niihin liittyvistä ajatuksista.

Asioista, jotka ärsyttää minua. (Minun "Mulla ärsyttää" -keskustelut on meidän perheen yleinen naurunaihe, koska alotan keskustelun kotona yllättävän monesti noilla sanoilla.)

Partiosta.

 3 asiaa, jotka puen mielelläni päälle… 

Marimekon mekkoja. Kumpparit. Partiohuivin.

 3 asiaa, joita en pue päälleni… 

Leveälahkeisia housuja. Vartalonmyötäisiä shortsihaalareita. Napapaitoja.

 3 asiaa, jotka haluaisin hankkia… 

Beyoncén Lemonade-albumin. (Tästä esim. joululahjavinkki Lotalle, joka kumminkin on liian utelias ollakseen lukematta minun blogia.)

En välttämättä haluais, mutta pitäis, koska tartten jotain meikkejä edellisten tilalle. Oon kuitenkin ihan onneton meikkiasioissa, joten en oo hirveän motivoitunu tähän enkä tiiä, mistä ne pitäis hankkia. 


 3 asiaa, joista unelmoin… 

Kunnon lomasta, jolloin saa heittää aivot narikkaan, lukea paljon kirjoja ja nukkua niin pitkään ko haluaa. Tällä hetkellä ihan kotiloma riittää, vaikka kova palo ulkomaille onkin. Tahdon vaan lomailla ihan oikeasti (kolmen päivän vapaat töistä ei ehkä ihan vielä saa rentoutumaan kunnolla).

Työstä, joka haastaa tarpeeksi, mutta jossa kuitenkin viihdyn ja pääsen loistamaan sekä käyttämään osaamiani taitoja, joita tykkään käyttää.

Ihmisestä, jonka kainalossa voin nukkua onnellisena, ja jonka kanssa mulla on turvallinen ja onnellinen olo silloin, kun en oo parhaimmillani. Ihmisestä, jonka eteen oisin valmis tekemään mitä vaan. Ihmisestä, joka ottaa minut tällaisena kuin oon ja jaksaa hipsutella minun selkää kerta toisensa jälkeen. Ihmisestä, jonka kanssa vois jakaa vaikka koko loppuelämän.

 3 asiaa, joita pelkään… 

Läheisten ihmisten menettämistä. 

Ampiaisia. 

Sitä, että joku minun päässä vinksahtaa, ja oikeasti saan jonkun burnoutin tai masennun (luulen, että tätä pelkää itseasiassa aika moni minut tunteva).

 3 asiaa, joita toivon tapahtuvan lähitulevaisuudessa… 

Muutto Helsinkiin. Haluamani opiskelupaikan saaminen. Äidin tekemän porkkanalaatikon syöminen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti