torstai 10. joulukuuta 2015

Kilometrivastauksia

Tiiän, tiiän... Lupailin, että vastaukset tulis videolla, mutta nyt kuitenkin joudutte pettymään ehkä vähän. Videoon en nyt yksinkertasesti kykene taipumaan, mutta toivottavasti vastaukset kuitenkin kiinnostaa tekstimuodossakin, vaikka kilometripostaushan tästä tuli! Jaoin kysymyksiä vähän aihealueittain, että on helpompi seurailla. Jos vastauksien jälkeen on vielä kysyttävää, niin pistäkää kommenttia tulemaan. :) Koulu ja työt 

Käytkö lukion 3 vai 3,5 vuoteen? 
Kolmeen vuoteen! Keväällä siis on lakkiaiset.

Mitä aineita aiot kirjoittaa? 
Syksyllä kirjotin uskonnon ja enkun, jonka keväällä vielä uusin. Keväällä on myös eessä lyhyt matiikka, psykologia ja luonnollisesti äikkä!

Parasta, mitä olet lukiosta saanut? 
Tietynlainen oma-aloitteisuus ja itsevarmuus on kasvanut. Ehkä tietenki myös yleissivistys on pakko mainita, mutta enemmän korostaisin muita juttuja.

Suositteletko wanhojen tanssimista ja menikö sulla vähän vai paljon rahaa wanhoihin? 
Suosittelen ehottomasti! Eihän se nyt niiiiin huippua ollu, mitä kaikki oli hehkuttanu, mutta kokemisen arvosta. Muiden juttuja kuunnellessa tuli ajateltua, että aika halvalla pääsin: mekko makso n. 80 euroa, kengät oli vanhat ja Lotta teki mulle meikin ja kampauksen. Korut makso maksimissaan 20 euroa.

Ajatuksia pian loppuvasta lukiotaipaleesta?
Hah, onneksi se kohta loppuu! Oon kyllä tykänny, mutta kyllä oon onnellinen, että kohta on lakki päässä ja tulevaisuus edessä. Kouluna oon myös tykänny Lyskasta tosi paljon, että ehkä loppuminen on vähän haikeaakin, vaikka sitä ei heti ekana haluakkaan myöntää.

Onko kuvataidelukio raskas koulu?
En siis varsinaisesti oo kuvataidelukiossa, vaan kuvataidelinjalla (joku pöljä lakiero kai). Mulla on siis tavallisten pakollisten aineiden lisäksi 14 pakollista kuviksen kurssia ja kaks taidehissaa. En aattele, että tää ois ollu mitenkään rankkaa! Enemmän kuviksen kurssit on keventäny muuten aika lukuainepainotteista koulunkäyntiä.

Onko koskaan lukiossa tullut sellaista tunnetta, että haluisit lopettaa koko homman?
Kyllä välillä on tullu semmonen luovuttajaolo, että ei yhtään jaksais, mutta en varmaan ikinä oo tosissani aatellu lopettavani lukioa kesken. Oon kyllä vakavasti harkinnu koulunvaihtoa Oukulle, mutta jälkikäteen ei sillee harmita, että pysyin Lyskalla.

Mikä oli sun eka ja viimeisin työpaikkasi, ja mistä työpaikasta oot pitänyt eniten?
Eka työpaikka oli valokuvaamo Studio Sarasteella! Olin siellä viis viikkoa kesätöissä yläasteen ja lukion välisenä kesänä. Jos tarkoitat viimeisintä päättynyttä työtä, niin parin päivän sijaisuus päiväkodissa nyt syksyllä on viimeisin. Oon kyllä vuoden ympäri viikkosiivoojana yhellä toimistolla, että periaatteessa se. Eniten oon ehkä tykänny tuosta valokuvaamosta, koska olihan se mulle aika unelmahomma! Mutta esim. Salessa työskentelyki viime kesänä oli kivaa.

Tylsin kouluaine?
En kyllä keksi, mikä ois tylsin. Ite en kauheasti tykkää luonnontieteistä, mutta ei nekään oo sinänsä tylsiä, ei vaan minun juttuja.

Onko tiedossa isot ylioppilasjuhlat?
Todennäkösesti kohtuu isot, mutta eihän sitä koskaan tiiä.


Mitä kieliä osaat puhua?
Suomen lisäksi englantia ja aika kehnosti ruotsia. Mulla ei oo hirveän hyvä kielipää.

Painaako kouluväsymys?
Ei ehkä kouluväsymys, mutta yleinen väsymys joo. Vireystila on ollu aika matalalla viime aikoina, vaikka oon kovasti yrittänykki mennä ajoissa nukkumaan.

Onko yo-kirjoitukset jännittävä tilanne ja kuinka itse valmistauduit niihin?
Kyllähän ne valehtelematta ainakin mulla jännitti. Ensimmäistä kertaa kun oli, niin totta kai, mutta toista ainetta kirjottaessa ei enää niin paljon. Onhan se aina jännittävää, kun ei tiiä, mitä on tulossa vastassa, ja riittääkö oma valmistautuminen niihin tavotteisiin, mitä itellä ehkä on. Enkun kirjotuksiin en kauheasti panostanu (mikä sitten näky tuloksissaki), lähinnä katoin Frendejä ja tein kertauskurssilla tehtäviä. Uskontoon panostin enemmän, ja kertauskurssilla panostamisen lisäksi luin kaikki kirjat, alleviivasin tärkeät asiat ja kertasin niitä sekä luin kursseilla tehdyt muistiinpanot läpi. Mullahan on siis tallella kaikista lukiokursseista kaikki muistiinpanot, mitä oon tehny.

Onko sun mielestä lukiossa jotain sellasta kouluainetta, jota pitäis olla kaikilla enemmän kuin 1-2 pakollista kurssia (esim. että siinä aineessa on tärkeää yleistietoa yms.)?
Ainakin oman kokemuksen mukaan voisin sanoa, että psykologian kakkoskurssi (käsittelee ihmisen kehitystä vauvasta vaariin) vois olla kaikille pakollinen, sillä uskoisin, että siitä ois tulevaisuudessa esim. perhe-elämässä paljonki hyötyä. Enemmän on ehkä semmosia aineita, joista en ymmärrä, miks on useampi pakollinen kurssi (esim. liikunta).

Ootko tyytyväinen sun menestykseen yo-kirjotuksissa?
Rehellisesti sanottuna en oikeastaan. En päässy omiin tavotteisiin, mutta toisaalta esim. uskonnossa mulle kävi tosi huono tuuri kysymysten suhteen, kun en ollu varautunu vastaamaan niin paljon maailmanuskontoja koskeviin kysymyksiin. Enkussa oma tavote ei toteutunu, kun pisterajat nousi n. kymmenellä pisteellä, ja aionki uusia sen keväällä. 


 Tulevaisuus 

Mihin aiot lukion jälkeen (vieläkö psykologia kiinnostaa)?
Joo, psyka kiinnostaa edelleen! Kävin vasta Helsingissä, ja järjestin sinne yliopistolle tutustumisen psykologian opintoihin, kun kerta olin siellä. Tietenki oon miettiny myös muita vaihtoehtoja, minne hakea. Todennäkösesti psykan lisäksi haen lukemaan viestintää, sosiaalipsykaa ja teologiaa. Paikkakuntana tähtään Helsinkiin opiskelemaan, mutta saa nyt nähdä, miten käy!

Jos muutat etelään opiskelemaan, mitä asioita jäät kaipaamaan Lapista?
Kotia, perhettä ja kavereita totta kai. Ehkä tietynlaista Lappi-henkeäkin, mikä täällä on. Ja lumisia talvia - etenki nyt tänä vuonna on tullu aateltua olevansa onnellinen, että asuu näin pohjosessa, kun etelämpänä on niin lumetonta. Varmaan paljon muutaki, mutta nää nyt tuli ekana mieleen.

Jos sun pitäis asua ulkomailla, minkä maan valitsisit? / Haluisitko joskus lähteä vaihtoon johonkin maahan tai työskennellä ulkomailla unelma-ammattissasi?
Iso-Britannian, mutta mulla ei itse asiassa oo hirveää hinkua päästä asumaan ulkomaille. Tykkään kyllä matkustaa, mutta asuinmaana Suomi on mulle just hyvä. Vuoden vaihto tai au pairiksi lähteminenkään ei oo mulle semmonen, mille välttämättä lähtisin, mutta ehkä yliopistossa voisin jossain n. kolmen kuukauden ulkomaanpätkällä käydä. 

Pystyisitkö kuvitella itseäsi lääkärin ammattissa?
En. Luonnontieteet ei tosiaan oo minun juttu, ja en halua, että jonku ihmisen henki vois olla päivittäin minun käsissä. Vaikka mulla ei veri- tai neulakammoa ookkaan, niin en nyt erityisesti halua hakeutuakkaan semmoseen työhön, missä neki on arkipäivää.

Pystyisitkö olemaan sellaisessa työssä, jossa on esim. viikonloppu- ja/tai ilta- ja yötöitä?
Pystyisin. Ei mulle oo mikään pakko, että työpäivät ois esim. just sen klo 8-16, vaan joustavuus sopii mulle paremmin. Yöllä en oo ehkä parhaimmillani, mutta yleisesti ottaen myös viikonloppu-, ilta- ja yötyöt onnistuu. Itse asiassa joskus mietin, josko hakisin kirkon nuorisotyönohjaajan koulutukseen, ja sehän on työnä aika tuollaista ilta- ja viikonloppupainotteista.

Montako lasta haluaisit?
Kaks tai kolme on unelma, mutta jotenki tuntuu, että tuommosen miettiminen on niin turhaa, koska enhämmie tuommosia asioita voi yksin päättää.

Jos saisit matkustaa ihan mihin maailmassa, mihin matkustaisit?
Varmaan Australiaan, koska sinne lähteminen kiinnostaa aina ja on aika kallista. Tai sitte USAan, koska minusta se pitää joskus kokea. Kyllä monet muutki kohteet kiinnostaa. Esim. joskus haluaisin päästä käymään jossain Afrikan maassakin, mutta ehkä vähän vanhempana, kun ymmärtää enemmän.

Mitä työtä tekisit/mitä lähtisit opiskelemaan, jos tietäsit että sun toimeentulo on turvattu loppuelämäksi? Vai tekisitkö ollenkaan töitä?
Ehdottomasti tekisin töitä tai opiskelisin. Mie en oo semmonen ihminen, joka voi vaan päivät pitkät olla, tai ei ois minkäänlaisia rutiineita työn tai koulun kautta. Varmaan ehkä rohkeammin hakeutuisin esim. valokuvaajan tai graafikon hommiin, vaikka emmie oo psykologiaakaan valitsemassa rahan takia.

Mitä kieltä haluaisit osata puhua?
Ranskaa. Ja ruotsia paremmin!

Taito, jonka haluisit oppia?
Ainaki sukeltamaan ilman, että on pakko pitää nenästä kiinni. Ajatuksia ja lempparijuttuja 

Lemppari tv-sarja kautta aikojen ja sitte sellainen tv-sarja johon oot tutustunut vasta ja tykkäät siitä?
Ehdottomia ykkösiä kautta aikojen on Frendit, Sinkkuelämää ja Täydelliset naiset. Uusimpia suosikkeja on ehkä The Affair ja New Girl.

Oletko jouluihminen, odotatko joulua innolla ja mikä on sun lemppari joululaulu?
Oon! En ehkä oota joulupyhiä niin innolla, vaan sitä joulutunnelmaa ja joululoman elämää. Joululaululemppari on ehottomasti Maa on niin kaunis! Meinasin tänään alkaa itkemään, kun kouluun tullessa meiän ihana Lucia-kuoro laulo sitä harkoissaan aulassa niin kauniisti.

Mikä on sun lempivuodenaika?
Loppukesä! Tykkään sinänsä kyllä kaikista, mutta sillon on niin kaunis valo, on lämmintä ja kaikkea.

Paras Anna Puun biisi?
Mestaripiirros, vaikka tykkään tosi paljon myös uusista Ei sinusta, Matkalla ja Aika -biiseistä.

Mikä on mielestäsi Suomen kaunein kaupunki (Rovaniemeä ei lasketa)?
Nyt on pakko myöntää, että en oo hirveästi harrastanu kotimaan matkailua nyt vanhempana, kun muistanki jotaki, missä oon käyny. Pakko siis sanoa aika tylsästi Helsinki, koska siellä oon käyny viime aikoina ja tykkään siitä enemmän ko esim. Turusta tai Tampereesta.

Lempilautapeli?
Varmaan aika perinteinen Monopoli tai Trivial Pursuit! En pelaa hirveän paljon lautapelejä. Korteilla pelaan useammin, ja uus tuttavuus on Zoker-pelikortit, joita kyllä lämpimästi suosittelen kokeilemaan.

Uusin bändi-/artistituttavuus?
Oon kuunnellu syksyn aikana yllättävän paljon uutta musiikkia, ja ehkä päällimmäisenä mieleen tulee Dirty Loops, Arion, James Bay ja Lukas Graham (nimiä painamalla pääset hyviin biiseihin!).

Mikä asia saa sinut vihaiseksi?
En ihan helposti vihastu, mutta ärsyynnyn tosi monista asioista. Eniten ehkä vihastuttaa typeryys ihan tavallisissa asioissa ja toisten ihmisten kohteleminen huonosti sekä yleisesti epäoikeudenmukaisuus.

Tee vai kahvi?
Kahvi ♥ Tykkään kyllä molemmista, ja esimerkiksi illalla juon mielummin teetä!

Ihanin ja ärsyttävin viikonpäivä? / Mikä on paras viikonpäivä ja miksi?
Sunnuntait on ihanien aamujen takia ihanimpia viikonpäiviä, ärsyttävimmät ehkä on tiistaita tai torstaita. En osaa oikein perustella miksi.

Lempiruokasi?
Savustettu lohi ja uudet perunat voilla.

Lempparibiisi tällä hetkellä?
Adelen When We Were Young.

Maa, jossa haluisit käydä uudelleen ja uudelleen kerta toisensa jälkeen?
Iso-Britannia. Oon ollu siellä nyt kahesti: 2012 kolmen viikon kielikurssilla Torquayssa ja viime kesänä n. viikon Lontoossa perheen kanssa. 

Mitä tv-sarjoja seuraat?
Tällä hetkellä en oikein mitään erityisesti. SuomiLOVEa tykkään kattoa eniten. Syksyllä seurasin tosi ahkerasti Ensitreffit alttarilla, josta tykkäsin kyllä.


 "Rolling in the Deep" 

Mikä on tärkeintä elämässäsi?
Läheiset ihmiset, unelmien tavoittelu ja musiikki.

Mistä haaveilet tällä hetkellä?
Monista asioista! Esimerkiksi ylioppilaaksi valmistumisesta hyvillä papereilla ja psykologian opiskelupaikasta Helsingin yliopistossa. Pitkän tähtäimen haaveena on ollut vaaleansininen puuomakotitalo ja oma perhe, mutta ne on vielä vähän kaukaisia ajatuksia. Just nyt haaveilen unesta ja ehkä suklaasta.

Jos saisit olla päivän joku ihan muu, mikä olisit ja miksi?
Haluaisin kokeilla olla ihan tavallinen mies ja selvittää, mitä hittoa siellä päässä oikein liikkuu. Aika klassinen vastaus, mutta kyllähän se väkisinkin kiinnostaa. 

Mitä ilman et voisi elää?
Läheisiä ihmisiä, kahvia, musiikkia ja punaista huulipunaa. Jos pääsen opiskelemaan Helsinkiin, niin oikeasti ainakin pianottomuus tulee ahdistamaan hulluna, kun se mietityttää jo nyt, miten pärjään ilman.

Minkälainen olis sun unelmaviikonloppu ja -loma?
Tällä hetkellä unelmaviikonloppu ois semmonen, jollon ois hulluna energiaa ja saisin kaikki hoitamattomat asiat alta pois tai semmonen voimienkeräilyviikonloppu, jollon tekisin omia lempparijuttuja ja näkisin ihania ihmisiä. Unelmaloma just nyt ois joku mökkiloma hyvällä porukalla tunturissa, kun on kuitenki talvifiilis.

Koetko olevasi aikuinen? Jos joo niin millon koit näin ensimmäisen kerran?
Aina välillä joo. Varsinaisesti useiden alaikästen oottama ajokortti tai alkoholin osto-oikeus ei oo ainakaan mulle tuonu yhtään sen aikusempaa oloa, vaan ehkä enemmän esim. omien raha-asioiden hoitaminen ja erilainen vastuu. Ekaa kertaa mulla oli oikeasti aikunen olo vasta nyt syksyllä, kun olin sijaisena päiväkodissa, ja olin työntekijänä vastuussa lapsista - se tuntu niin eriltä ko esim. partiossa, vaikka sielläkin oon huolehtinu nuoremmista.

Onko sulla onnennumeroa?
Nelonen on mulle omalla tavallaan onnennumero, mutta emmie semmosiin sinänsä usko.


Millanen on unelmiesi mies?
Luotettava ja samanlaisen huumorintajun omaava, että osataan nauraa yhessä. Semmonen, joka tietää, mitä tekee - tiiättekö, ei oo semmonen päämäärätön haahuilija, joka vaan suhasee jotaki. Aika tavallinen ihminen, jolla on jalat maassa.

Millasia ihmisiä et arvosta? Millasia ihmisiä arvostat?
En arvosta esim. semmosia, jotka ajattelee vaan itteään, ja tietosesti haluaa loukata muita ihmisiä ja käyttäytyy typerästi. Arvostan puolestaan esim. muille ystävällisiä ihmisiä, jotka osaa perustella omat mielipiteensä fiksusti.

Kuka on sun idoli? Miksi?
Ei varsinaisesti kukaan, vaikka esim. ihailen Adelea laulajana, ja Aamukahvilla-blogin Henriikkaa elämänasenteen takia. En kuitenkaan koe ketään vahvaksi idoliksi

Mitä uutta oot oppinu tänään? Entä viime viikolla?
Tänään opin, että vaikka kuinka oisin saanu kymppejä matiikan kursseista ja oikeasti osannu ne asiat, joudun tekemään oikeasti töitä kirjotuksiin lukemisen kanssa. Viime viikolla opin mm. ettei viisaat ja arvostetutkaan ihmiset aina osaa tehdä hyviä puheita.

Mikä oli tän päivän paras hetki?
Se, kun äiti halas ennen kouluun lähtemistä.

Jos saisit muuttaa itsestäsi yhen jutun ulkonäössä ja yhen luonteessa, mitä muuttaisit?
Hah, vähentäisin kiloja vähän sillee, että esim. kaksari häviäis jonnekki. Luonteesta muuttaisin tietyllä tavalla liiallisen tunnollisuuden.

Mä luin vasta sun vanhan kiusaamispostauksen ja olin aika pöyristyny siitä mitä sulle on tehty!! Heräs vaa kysymys siitä millanen kuva sulla on itestäs nykyään ja miten uskot kiusaamisen näkyvän sun arkipäivässä edelleen (jos näkyy)?
Ei se ehkä ulospäin näy hirveän usein, koska oon oppinu niistä kokemuksista niin paljon, ja jotenki ymmärtäny, ettei se johtunu minusta tai minun tekemisistä. Tietenki omalla tavallaan etenki epäonnistuessa jossain otan sen helpommin itteeni ja aattelen olevani huono ihminen. Koska kiusaaminen oli myös paljon minun ulkonäköön kohdistuvaa, niin en oo aina ihan itsevarma omassa kropassani ja esim. uimahallit on mulle epämukavuusalueella olevia paikkoja. Yleisesti mulla on ihan hyvä kuva itestäni, ja voimakas luotto siihen, että pystyn tekemään ne asiat, mihin ryhdyn.


 Ihmissuhteet 

Millä sanoilla ystäväsi ja perheesi kuvailisivat sinua?
Tunnolliseksi, stressialttiiksi, ambivertiksi, sanavalmiiksi, harkitsevaksi, älykkääksi ja ystävälliseksi. Omalla tavallaan kuplivaksi, hillityksi, "Consider it done" -asenteella eläväksi, lojaaliksi ja luovaksi. Äiti lisäs vielä, että oon tarkka, huolehtivainen, empaattinen ja luotettava sekä ajoittain jästipää.

Milloin oot viimeksi pussannut (kaveripusuja ei lasketa)?
Sinänsä kinkkinen kysymys. Tavallaan reilu pari viikkoa sitte, mutta syyslomalla nyt ainaki.

Ihminen, joka saa sinut aina nauramaan?
Lotta (isosisko) aina ko se vaan haluaa.

Onko sinuun helppo tutustua?
Omasta mielestä joo! Oon aika avoin ihminen ja useiden mielestä helposti lähestyttävä, että jos vaan kiinnostusta löytyy, niin aina kannattaa kokeilla.

Kenen kaverin kanssa vietät mieluiten aikaa/kenen puoleen käännyt jos
a. sulla on rakkaushuolia? Eevin, Lidian, Lumin... Ainakin. Useasti myös esim. Emmin, Oonan ja Ellanki. Kyllä minun kouluporukkakin (Pinja, Juulia, Carita, Marianne, Noora ja Iines) yleensä tietää. Ja Bea! Aapollekin tulee avauduttua usein.
b. haluat nauraa? Voisin luetella noita edellisiä ihmisiä uudestaan, ja niiden lisäksi Lotan.
c. haluat kulttuurielämyksen (teatteri, elokuva tms.)? Eevin tai Lidian. Lumin kanssa lähetään sillon, kun idea on oikeasti aika typerä tai tosi outo, että sille voidaan nauraa.

Oletko seurustellut, jos vastaat kyllä niin monestikko?
Oon seurustellu. Vakavasti kerran.


 Harrastukset ja vapaa-aika 

Mitä harrastuksia sulla on ja onko jotain sellasta harrastusta mielessä mitä haluaisit kokeilla?
Pienenä oon ollu muskarissa ja soittanu kannelta. 11- tai 12-vuotiaana lopetin kilpalaskettelun, ja oon hetken käyny joskus 5. luokalla pianotunneilla (soittamaan opettelin ite kolmosella). Oon myös laulanu kuorossa, ja viime keväänä loppu 1. luokasta asti harrastama kuvataidekoulu, jossa vikat neljä (?) vuotta syvennyin valokuvaukseen. Nykyään isossa roolissa on partio ja vapaaehtoistyö. Nyt ihan heti ei tuu mieleen semmosta harrastusta, mitä haluaisin kokeilla, mutta esim. jumpassa ja lenkillä käymistä haluaisin lisätä.

Puhelinsovellus, johon oot jääny koukkuun?
Varmaan Whatsapp. En kyllä koe olevani kauhean koukuttunu mihinkään sovellukseen, vaikka melkonen paniikki kieltämättä iskikin, kun yhen viikonlopun ajan elin vanhalla Nokian puhelimella, kun oma Sony meni huoltoon ja en ollu vielä saanu Caritan vanhaa iPhonea lainaan.

Seuraatko vloggaajia ja miettinyt että aloittaisit joskus itse vloggaamisen?
En oikeastaan.

Kun sähän olit siinä Laulava joulukortti -porukassa, niin mistä henkilöistä se porukka koostui, että onks siihe porukkaa helppo päästä mukaan laulamaan?
Laulavaan joulukorttiin haettiin porukkaa esim. aktiivisista seurakuntanuorista ja semmosista ihmisistä, jotka tiesin musikaalisiksi tai projektista mahollisesti kiinnostuneiksi. Oli siihen omalla tavallaan helppo päästä, ja ihan julkisesti siihen oli "kutsu" kaikille kiinnostuneille. Laulava joulukortti -projektia en kuitenkaan lähteny tänä jouluna tekemään ihan omaa jaksamista aatellen, eikä siitä seurakunnassa kukaan muukaan ottanu koppia.

Paras keikka tai musiikkikokemus? 
Keikkana varmaan Antti Tuiskun keikka huhtikuussa, koska se oli mulle pikku-Annan dream come true. Tykkäsin myös tosi paljon viime kesän Miljazz Rovaniemen Sami Saaren ja PVVS:n vetämästä keikasta hyvän fiiliksen takia. Paras musiikkikokemus on kuitenki ollu se, kun mentiin Johtajatulille kunnon amisautolla ja kuunneltiin niistä jäätävistä kajareista oikeasti hyvää musiikkia, ja jotenki tuntu, että on sen musiikin "sisällä". 

Teetkö paljon musiikkia itse? 
Enpä oikeastaan. Muutamia räpellyksiä koitin tehä pienempänä, mutta niitä ei kehtaa soittaa kellekkään. Nyt syksyllä kuitenki kai tein yhen pianopimputtelun, jota aion esim. käyttää lukion kuvisdiplomissa, kun aion tehä videon.

Milloin ja millainen oli kamalin krapulasi?
Ennen viime sunnuntaita oisin voinu sanoa, ettei mulla oo koskaan ollu krapulaa, joten en osaa vastata. Itsenäisyyspäivän vietin kaikille hämmennyksenä kuitenki semmosessa olotilassa, että viiteen asti illalla mulla ei pysyny ees vesi sisällä ja makasin sängyn pohjalla. En suosittele kellekkään.

Miten blogin nimi lausutaan ja mitä se tarkoittaa?
Lausutaan ihan niinko se kirjotetaanki, eikä varsinaisesti tarkota mitään. Jadóredior-blogin Iida keksi sen joskus, kun halusin kovasti vaihtaa blogin nimeä, ja kai se jotenki synty siitä, että Iidan (ja itse asiassa monen muunki) mielestä ulkonäöltä välillä muistutan Adelea.


 Satunnaisia kysymyksiä minusta ja muusta 

Omistatko yhtään lemmikkiä? Haluisitko joskus yksin eläessäsi omistaa jonkun lemmikin?
En omista, mutta haluaisin joskus koiran.

Lempipaikkasi Rovaniemellä?
Koti. Lyskan neloskerroksen kuvisluokka. Tavila.

3 hyvää ja 3 huonoa asiaa Rovaniemestä?
Hyvät asiat on neljä vuodenaikaa, lappilaisuus ja se, että on aika hyvät mahollisuudet tehä monia asioita. Huonoina puolina pienet piirit, paikallisliikenne ja Rovaniemi on "tosi kaukana", minkä takia matkustaminen muuallekki on kallista ja aikaa vievää.

Onko sulla ulkomaalaisia sukujuuria?
Isän puolen suku on Ruotsin rajalta eli suku on osittain ruotsalainen. 

Mikä on sun toinen nimi?
Maria.

Kuinka paljon rahaa käytät kuukaudessa suunnilleen?
Riippuu kuukaudesta. Nyt joulun alla menee tietenki enemmän ko joululahjoja on vähän pakko ostaa, mutta keskimäärin kuukaudessa n. 60-100 euroa.

Ootko hyvä laittamaan ruokaa?
Laitan tosi harvoin ruokaa, enkä siis osaa tehä mitään spesiaalia. Oon parempi leipomaan!

4 kommenttia:

 1. Tää oli tosi kiva postaus, vaikka aika pitkä olikin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitokset ja huippua ko jaksoit lukea! vähän turhan pitkä siitä tuli, mutta joskus näinkin... toivottavasti kysymyksien kysyjät jaksaa lukea, että saavat vastauksensa :)

   Poista
 2. Analyysini postauksesta:
  Olin aluksi hämmentynyt, ehkä jopa pettynyt kun avasin sivun ja löysin sieltä videon sijaan tekstimuotoisen postauksen. Sitten aloin tutkailemaan tunnettani enemmän: olinko tosiaan pettynyt vai enemmänkin yllättynyt? Olin odottanut vastauksia monta viikkoa videomuodossa. Analysoin haittapuolia. Videosta tulee pitkä ja on aika raskas katsoa. Toisaalta, siinä pääsee ehkä vähän "lähemmäs" vastaajaa ja kerrottua enemmän mutta videolla tulee helposti sanottua myös turhaa ja liian pitkästi. Tekstimuoto on siis jollain tasolla hieman lukiaystävällisempi vaihtoehto: helpompi keskeyttää ja lukea loppuun jos ei jaksa ensimmäisellä kerralla. Voisin verrata tapahtumaa whatsappin ääniviesteihin. Viimekertaiset vastauspostaukset ovat tulleet videona joten päädyin sisimmässäni tulokseen että tunteeni ei ollut pettymystä. Tämä postaus oli siis kivaa vaihtelua ja hyvin rakennettu!

  -LB

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitos LB ♥ videottomuuden syy on oikeasti se, että en ehtiny aiemmin editoimaan web-kameralla kuvattua (super pitkää) vastausvideoa tarpeeksi ajoissa, että sen julkaseminen ois ollu fiksua - elämä kun vaan muuttuu ajan kuluessa. mietin kyllä samoja hyviä ja huonoja puolia, mutta onneksi päädyin tähän tekstivastaukseen hassusti vielä just noista samoista syistä, mitä olit pohtinu :)

   Poista