tiistai 17. joulukuuta 2013

Älä yritä, et kumminkaan ylitä

Joskus elämä on kepillä jään kokeilua. Sitä saattaa jo arvatakkin putoavansa jäihin, kylmään ja hyytävään syvyyteen, ja toivoa, että pääsisit sieltä ylös nopeammin kuin se oli tapahtunutkaan. Tiedät, että saisit tiukasti reunoillasi pysyvästä jäästä tukea, vaikka se todennäköisesti murtuisi painosi vaikutuksesta enemmän, etkä lopulta pääsisikään enää pois. Silti sinä teet sen, murrat lisää, ja kadut. 

Jäänaskalit ja ystävä on hyvä olla, sillä vähän kun huudatkin hätääsi, sinua kiskotaan hyytävästä kylmyydestä ylös ensin yksin ja sitten monen ystävän voimin. Saatat saada kupin kuumaa kaakaota, mutta et senkään voimin lämpene normaalioloihisi, vaan itket hysteerisesti, miten tyhmä olit ja mitä oikein ajattelit. Saatat olla jäätyneenä muutaman hetken, sillä ihan pariin päivään et uskalla mennä jäille uudelleen, vaan kierrät ne kaukaa.

Toivot kumminkin, että vähän vielä ystäviesi avustuksella noustessasi rikkoutunut jää jäätyisi umpeen ja parin päivän päästä kaikki olisi taas niinkuin mitään ei olisi tapahtunutkaan. Sitä paitsi ihmettelet niitä jälkiä, jotka ylittävät jään keveästi - miten se toinen ei uponnut?

"Älkääkä kertoko muille, minähän olen tunnetusti liian fiksu edes yrittämään sellaista."

10 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. sitten tiedät kovin surullisia asioita :(

   Poista
 2. voi anna nämä sun tekstit on aivan ihania, joskin viimeisimmät olleet vähän surullisia, mutta ihania silti ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitos riikka ♥ minkäs teet kun teksti tulee suoraa sydämestä

   Poista
 3. ♥ kyllä se siitä :)

  VastaaPoista
 4. Eiii, miks anna näin surullista tekstiä...? :( <3 toisaalta, vaikkei me nii paljoa enää jutellakaan, jotenkin rauhoittavaa tietää että loppujen lopuks ei ole ainoa kellä menee tällä hetkellä vähän päin mäntyä kaikki. :/ mut...kyl se loppujen lopuks on aina niin, että ylä ja alamäet kuuluvat kaikki elämään. ilman niitä ei koskaan oppisi eikä kasvaisi. Tärkeintä on vain uskoa ja toivoa parasta. Ja älä unohda että on kuitenkin nyt joulu! :) Älyttömästi tsemiä joulujuhlaan näin btw! :) hyvin se menee

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. elämä vaan on joskus vähän normaalia mutkemmalla, mutta minkäs teet! mulla nyt kyllä vähän jäi hämmentämään, että kuka näiden kauniiden sanojen takana on, että voisit kyllä paljastaa itsesi :) arvaa vaan jänskättääkö!

   Poista
  2. Heh, tuskin pahemmin ilahtuisit jos tietäisit kuka olen. ^^ mut kyl sä mut kummiski varsin hyvin tunnet :)

   Poista
  3. et voi jättää arvoitukseksi, antaa tulla! :o

   Poista