tiistai 31. joulukuuta 2013

2013 - year full of lessons

2013 - vuosi maailmanlopun jälkeen - on ollu kyllä yks minun elämän mullistavimmista vuosista. Oon kasvanu tosi paljon henkisesti ja kokenu tunteita laidasta laitaan - uusista kokemuksista puhumattakaan. Ulkoisestikin oon muuttunut vähän, mutta omana itsenä on kuitenkin taas vuosi oltu. Vaikka onnellisia muistoja löytyykin, ei tämä vuosi kaikkien koettelemusten jälkeen ole mikään paras ollut - kasvattava ja hyvä, muttei paras. Onneksi pieniä ilon aiheita oon kuitenkin laittanut vuoden alusta asti purkkiin ja nyt saan sitten hymy huulilla muistella kaikkea (paitsi niitä hetkiä, kun oon unohtanut purkin kokonaan). :)

Tästä pääsee muistelemaan vielä vuotta 2012!


 TAMMIKUU  Uusi vuosi, uudet kujeet. Aloin jo tammikuussa jännittämään Lyskan kuvislinjan pääsykokeita - heräilin yöllä ihan paniikissa ja aloin ehkä panostamaan koulussa enemmän, ettei pääsy kuvislinjalle jäisi ainakaan keskiarvosta roikkumaan (ihan niinku se mulla ilman panostustakaan olisi mahdollista ollut...). Eevi täytti ekana meiän porukasta 16 ja sitä käytiin juhlimassa Comicossa mukavalla porukalla. Kotiutin kaksi uutta objektiivia, kouluttauduin uuden nuvan kanssa ja kävin Levillä perheen kanssa viettämässä vähän lasketteluviikonloppua (haluan sellaisia lisää vuonna 2014). Niin ja kuun kuusi soivaa alko ilmestymään täällä blogin puolella! :)


 HELMIKUU  Helmikuu oli melkonen tanssikuukausi, kun meillä oli koulussa ystävänpäivätanssiaiset, jonka lisäksi olin kovin kipeänä kuvaamassa Lotan wanhat Lappi areenalla, jossa itsekin vielä pääsin (tai kuume-oksennus-tilassani jouduin) tanssimaan yleisövalssin Eeliksen kanssa. Perinteiselle ystävänpäivän läheiselle liikennevalopäivälle me sanottiin Pinjan, Eevin ja Lumin kanssa vastalause pukeutumalla siniseen. Partiotahtia vietin hyvin mielenkiintoisesti Sodankylässä, ja helmikuussa tuli itkettyä myös aika paljon, kun eräs enkeli lensi taivaaseen. Koulussa vieraili myös Kauko Röyhkä, jonka takia mulla nyt alko taas soimaan Lauralle päässä. Olin myös kaikin puolin aktiivinen ihminen, kun kokoustelin usein, lähettelin työhakemuksia ja kävin yhdessä työhaastattelussakin ja tein yhteishaun. Oi niin ja se ysiluokkalaisten musiikkiesiintymisjuhla!


 MAALISKUU   Vietettiin Lumin 16v synttäreitä ruokailemalla Rossossa - mulla on niin ikävä tätä, kun mentiin vaan porukalla syömään. Hiihtoloman olin perinteisesti Levillä lasketellen ja siitä muutaman viikon päästä olin Pellossa järjestämässä TOJu vol. 3sta. Näin myös vanhaa tuttua kahvin merkeissä, kokoustin ihan liikaa ja lähdin ekaa kertaa elämässäni seurakunnan pääsiäisleirille, josta sain unohtumattomia kokemuksia ja hyviä ystäviä, vaikka jäinkin hyvästä pääsiäisruuasta ja Ruotsin sukulaisista paitsi. Saatiin myös opossa 7. luokalla kirjoitetut kirjeet takaisin ja täällä blogin puolella vastailin teidän kysymyksiin. Maaliskuun viimeisenä päivänä sain myös tänne yhden kommentin, joka on alotti jotain suurta minun elämässä. ♥


 HUHTIKUU  Jos ei heti mennä siihen, että itse täytin 16 huhtikuussa, niin entisellä parhaalla kaverillani sattui olemaan myös sweet 16 juhlat ja piirsin ensimmäistä kertaa elämässäni kenestäkään muotokuvan aika onnistuneesti vielä kaiken lisäksi. Meillä oli myös Suomen Nuorisovaltuustojen Liitto - Nuva ry.n Lapin piirihallituksen järjestäytymiskokous, jossa minut valittiin sihteeriksi. Koulussa oli myös melkonen koetulva, eikä sitä stressiä helpottanu yhtään se, että oli vihdoin myös ne kuvislinjan pääsykokeet keskellä kaikkea. Muistan ikuisesti sen, miten paniikissa maalailin siellä vesiväreillä monta eri työtä epäonnistuen jokaisen kanssa. Mutta vietettiin me niitä minun synttäreitäkin keilaillen ja syöden pizzaa ja muffinssikakkua. Ja koulussa oli vappu ja meillä ensimmäinen ituleiri! Ostin myös uuden puhelimen ja liityin sen kautta nykyaikaan.


 TOUKOKUU  Idioottia touhua. Mulla oli koko ajan kiire joka paikkaan, kun peruskoulu oli loppumassa ja oli melkonen paniikki kaikkien deadlinejen kanssa - pahimpana stressasin kirjailijakansiota, josta sitten vetäsin kympin loppujen lopuksi. Yritin myös kovasti pärjätä ilman reissuun lähtenyttä Eeviä, jota tuli ikävä ihan liian usein. Oli myös äitienpäivä ja minun hiukset oli ihan hurjan pitkät. Vartsun kanssa retkeiltiin Kursungissa, vietin Lidian synttäreitä ja kävin tsekkailemassa isosten siunaamista. Meillä oli myös ysienpäivä, jossa pokasin tuon Joka-paikan-höylä -palkinnon (mulla vieläkin ärsyttää, kun kirjotin tuon tekstin tuohon palkintoon noin vammasesti) ja vikan viikon riehumiset kevensi kyllä aika paljon - esiinnyttiin myös koulujen yhteisessä musiikkitapahtumassa. Niin ja epäpiknik, koska piknikit on epäilyttäviä! 


 KESÄKUU  Kun peruskoulu päätty 9.1 keskiarvolla, alotin työt heti seuraavana maanantaina ja oikeastaan en paljon muuta kesäkuussa tehnytkään, kun vietin päivät töissä Jennin kanssa. Kävin kylläkin Venlalla ekaa kertaa elämässäni yökylässä (oli ihan parasta, haluan uudestaan!), tivolissa monen vuoden jälkeen ja Iidalla oli rippijuhlat, joihin Lotta laitto mulle ihanat Carrie kikkurat. Sanoin myös hyvästit yhdelle pitkäaikaiselle ystävyydelle, vaikka en olisi niin halunnut tehdä - joskus tiet vaan erkanevat toisen tahdosta. Heitin myös talviturkin kerranki ajoissa pois! Äiti täytti myös vuosia ja me käytiin kuuntelemassa kirkossa Johanna Kurkelan konserttia. Juhannuksena sitte rillailtiin taas naapureiden kesken. Yhteishaun tuloksetkin tuli! :)


 HEINÄKUU  Heinäkuussa mulla vihdoin alko oikeasti loma monen viikon työskentelyn jälkeen! Viimisen työviikon olin kunnon kuumotuksissa yksin pitämässä liikettä auki, mutta onneksi selviydyin kunnialla ja työpaikka taitaa löytyä ensi kesäksikkin aika nopeasti. Loman kunniaksi taisin heittää aivot narikkaan ja tein typerästi - menin kampaajalle leikkauttamaan ihan liian paljon latvoista pois (kadun tätä vieläkin). Kesälomaan kun kuuluu brunssit, niin brunssikutsuja sateli kummitädiltä ja Eevillekin ajelin yksi aamu. Perheen kanssa me käytiin Berliinissä kesälomareissulla ja Pussirottien kanssa kokoonnuttiin vanhaan kunnon Tavilaan muutamaksi yöksi. Myös mummin miesystävän mökillä tuli käytyä ja kesäleirillä olin kovin aktiivisena EA-vastaavana (oikeasti minut kyllä vaan otettiin sinne ohjelmaa tekemään, mutta näin pääsi käymään) ja kaikkea muutakin mielenkiintosta tapahtu kyseisellä leirillä... 


 ELOKUU  Elokuussa aloitin lukion. En muista ekasta päivästä oikein mitään muuta ko sen, miten me ykköset kokoonnuttiin saliin, missä meiät jaettiin luokkiin - minun osalta se ei ollu kovin jännää, koska kyllähän me tiedettiin meidän luokka jo aikalailla etukäteen, koska kuvislinjalaiset laitetaan samaan luokkaan aina. Ennen koulujen alkamista kuitenkin oltiin Lidian kanssa piknikillä meidän terassilla, huudeltiin ohikulkijoille ja naurettiin paljon. Kävin myös Pinjan kanssa kahvilla ja toinen Pinja täytti 16v (finally!). Oli myös Wanhat markkinat, paljon valokuvaamista (filmille ja diginä) ja me käytiin Isollakankaallakin moikkaamassa muumitaloa. Kuviskoulussa meillä oli myös ekoja projektitunteja, jotka meinas viedä multa järjen - monta päivää putkeen monen tunnin sessioita. Lippukunnan kesäleiriä fiilisteltiin myös ruokalautasten äärellä.


 SYYSKUU  Syyskuussa kuvailin tänne toisen kysymyspostauksen vastaukset ekalla koeviikolla - jota panikoin ihan liikaa ja kaiken lisäksi vielä ihan turhaan - Juulian kanssa, kävin GRRssä Eevin kanssa ja taidettiin me myös toisessakin bändijutussa käydä. Kuviskoulussa treenattiin henkilökuvien ottamista, kotona söin paljon ja keskellä yötä ajelin myös salaiselle vohvelille Lidian luokse. Kävin myös tosi paljon nuortenilloissa ja ostin punaisen piponi. Meillä oli myös koulussa varsin epäonnistuneet koulukuvaukset ja liikuntailtapäivä, missä voitettiin Eetun kanssa puttauskisa (Eelis oli kovin katkera)! Tekasin myös syysleirin mainoksen ja retkeiltiin koko vartsun voimin Tavilassa. Minun kalenteri oli kyllä melko sekaisin ja täynnä syyskuussa, mutta minkäs teet. 


 LOKAKUU  Epäonnistuneet koulukuvat käytiin korjaamassa Sarasteen liikeessä, kävin kuvailemassa hevosia kuviskoulujuttua varten, pääsin käymään kirkon tornissa, käytin vihdoin ja viimein minun päähierontalahjakortin ja sitten tulikin syysloma soppeliin väliin. Syysloman jälkeen me käytiin teatterissa ÄI2 kurssilla (sain siitä kurssita muuten kympin, olen onnellinen) ja olin tosi aktiivisesti mukana seurakunnan jutuissa - suurimpana osana oli Syyssateen siunaus -tapahtuma, josta kirjoittelinkin tänne. Me alettiin myös kahvittelemaan Eevin kanssa Antellin kahvilassa.


 MARRASKUU  Melkonen partiokuukausi, jos voisin niin sanoa, sillä olin TOJu vol. 4 kokkina, juhlin lippukunnan synttäreitä ja kaikkea muuta mukavaa. Oli mulla kyllä myös isosleirikin, vietin iltaa tyttöjen kanssa pitkästä aikaa, vietin kuviskoulukerrat pimiössä kehitellen valokuvia, huijjasin ihmisiä Facebookissa pinkeillä hiuksilla ja sitten meillä oli sen soul- ja funk-musiikin kurssin esiintyminen Kauppayhtiöllä. Edustin myös nuvaa nuorisofoorumissa ja luin kovasti kokeisiin koeviikolla (ketä mie oikein huijjaan?). Myin kuitenkin oikein paljon partiokalentereita (tai ainakin otin niitä paljon myytäväksi). Ja jos vielä jatketaan partiojuttuja, niin hain partion YSP-koulutukseen ihan hakuajan viimeisillä minuuteilla!


 JOULUKUU  Tää viiminen kuukausi on ollu melkosta sähläystä minun pään sisällä - oon menny sen takia sotkemaan asioitakin pahemman kerran ja toivon, että vuoden vaihtuessa saan aloittaa alusta. Niin, ettei joitain asioita olisi tapahtunut ja kaikki olisi taas normaalia. Suurimmat high lightit tässä kuussa oli kuitenkin 6. joulukuuta, kun ekaa kertaa pääsin ihan oikeasti nuvan edustustehtäviin Eeliksen kanssa, monen moiset kahvitteluhetket ystävien kanssa - ja se yksi ihan oikea ravintolaseikkailukin, jos jotkut tietävät, mistä puhun -, eka esiintyminen Lyskalla (voi vitsi haluaisin nähdä sen videon jo) ja itse joululoma jouluineen, vaikkei joulufiilistä oikein koskaan löytynytkään. Kävin myös ala-asteeni musiikkiluokkien kuoron joulukonsertissa fiilistelemässä. Ja tästä en ole tainnutkaan vielä mainita täällä, mutta kun marraskuussa hain YSP-koulutukseen, niin joulukuussa mulle tuli sitten ilmoitus siitä, että minut on valittukin sinne (ja vahvistin osallistumiseni tietenkin viimeisenä mahdollisena päivänä viimeisillä minuuteilla, kiitos noiden kahden, jotka ei osaa päättää ajoissa)!

Vuosi on menny ihan liian nopeasti ja tuntuu hassulta, että vuoden päästä mie oon jo autokoulussa. Ehkä nyt on hyvä aika tehdä niin, miten kovin usein joka paikassa tehdään, eli kirjoittaa kirje vuotta vanhemmalle itselleni. :)

2 kommenttia:

 1. Hei, tämä on nyt varmaan ihan epäoleellinen juttu, mutta jee Nuva ry:n piirihallitus! Täällä kohta viikon virassa ollut yhden sellaisen puheenjohtaja. (:

  Oot muuten hurjan suloinen tyttö!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. haha huippua! jatkoin ite vielä toisellekkin kaudelle, kun täällä homma meinaa kuihtua kasaan ja päätettiin pelastaa homma ennen sitä. oikein paljon kiitoksia! :)

   Poista