keskiviikko 31. joulukuuta 2014

Vuosi neljätoista yli kahdentuhannen

Mitä vanhemmaksi tulee, sitä nopeammin aika menee. Nyt ollaan nimittäin jo vuoden loppumetreillä ja on aika katsoa vähän taakse päin, että voi mennä huomenna eteenpäin. Accept what is, let go of what was, and have faith in what will be. Niin sen pitää mennä.
Viime vuonnakin hommat meni niin (enkä muuten ole autokoulussa vielä, vaikka kirjoitinkin niin silloin).


 Tammikuu  Kummisedän 50v synttärit, minun ja Rosan vartsun viimisen puolen vuoden alottelua ja suunnittelua, isoisän perinteiset synttärihernekeitot, Lyskan kirppis, tsemppaamista koulussa tulevan koeviikon takia ja sukulaisen hautajaiset. Kuukauden kohokohta oli kuitenkin se, kun tutustuin ihaniin partiolaisiin ympäri Suomea YSP-kurssilla ja menin sen vuoksi myös ekaa kertaa junalla niin, että muistin sen (aikasemmin siis olin menny vaan pienempänä). Ensikohtaaminen Emmin kanssa oli siis mielenkiintonen, mutta siitäki ihmisestä tuli kertaheitolla tärkeä ♥ Helmikuu  Kuukausi alko sillä, kun kevään ajan meillä enemmän ja vähemmän oleileva ottoisoveli tuli ekaa kertaa käymään meiän vanhempien ollessa reissussa. Joka vuotinen partiotahti oli tällä kertaa Äläskeleponen Tervolassa, sieltä suoraa riparirallin suunnitteluun. Lotan penkkarit ja Lidian vanhat. Ottoisoveli useampaan kertaan meillä, maailman rakkaimman tyttöporukan kokoontuminen. YSP-toimintaan mukaan Lapissa, viiminen isoskoulutusleiri, isoäidin synttärit, koulujuttuja. Kuvattiin Juulian kanssa ruusutyttökuvia, joiden takia sormet oli verillä (vinkki: ruusuista tehty seppele on työläs ja piikikäs tie). Tein runoblogin, mutta voi apua.


 Maaliskuu  Perinteinen hiihtoloma Levillä, vaikka muutama nuori mies mukana olikin. Samoajatapaaminen pitsan merkeissä (varmaan ainoa samoajajuttu, johon oon tänä vuonna ehtiny...) ja Eevin kanssa kahvittelua. Panostusta kemian kurssiin, viiminen retki ekan oman vartsun kanssa ja ensimmäinen isoshaku kesän ripareille. Paljon partiojuttuja ja ihanien entisen vartsun ystävien näkemistä, koeviikko.


 Huhtikuu  Päälimmäisenä mieleen jäi triplasynttärit ja pääsiäisleiri. Työhaastattelu, nuvan kokous, shoppailureissu Ouluun Lotan lakkiaisia varten, kielikurssikaverin tapaaminen pitkästä aikaa, enemmän partiojuttuja ko maaliskuussa. Kipeilyä ja ensimmäiset ansiomerkit Rosan kanssa. Omat 17-vuotissynttärit ja niiden juhlistaminen Wingstonissa. Kuvislinjan pääsykokeiden valvomista ja ensimmäinen riparitapaaminen kesän ihanien lapsosten kanssa. Laulamista vanhainkodissa ja nuoriso- ja kaupunginhallituksen yhteiskokous. Peruuntunut yökyläily Eevillä vappuna (koskahan me se tehdään...). 


 Toukokuu  Onnelliset 24 tuntia Tampereella Lidian kanssa Kirkko 2020 -seminaarissa ja Ristirockissa, missä rakastuin Idän ihmeisiin pahemman kerran. Lyskaviikko ja pakollinen vapaaehtoistyönpäivä päiväkeskuksessa Eetun kanssa. YSP-tapaamisia ja tulevasta pestistä päättäminen. Voittoreissu Ouluun, rastipäällikön hommia pt-kisoissa, vaikka mentiinkin vähän metsään, kukkaparatiisissa vierailu . Viimisiä rutistuksia koulussa, onnellisia ilmapallokuvia, Lidian 18-vuotissynttärit, isoseksi siunaaminen kirkossa, kaikkien suunnitelmien mönkään menemistä, Lotan ylppärit ja toisten juhlien kuvaaminen. 


 Kesäkuu  Kesälukion alkaminen ja sieltä heti ekalla viikolla lähtemistä reissaamaan Kouvolaan Suurjuhlaan valokuvaajaksi, ahkeraa ruotsin opiskelua sen jälkeen hyvin tuloksin, kesätyöt Salessa, lomailua hetken aikaa, juhannus, soutelua, tivolireissu Eevin kanssa ja mökkireissuja mopolla Pinjan ja Vilman kanssa, ottoisoveljen vika vierailu, kesän 50 have to do asiaa -listan tekeminen ja aloittaminen, taidemuseovierailu kummitädin kanssa. Alotin myös kuviskoulun päättötyökuvien ottamisen Ellan kanssa ja jännäsin sitä, onnistuuko filmi vai ei.


 Heinäkuu  Reissu Helsinkiin koko perheen voimin, partiokavereiden ja Kirkko 2020 -seminaarin kavereiden näkemistä lyhyillä varotusajoilla, reissu Isollekankaalle maalle ja rantaraamiksia sekä inhottavia onnettomuuksia muutaman metrin päässä minusta. Maailman paras kahen viikon ripari, johon sisälty pieni vaellus Korouomaan ja isosuuden ensiaskeleet. Rukouksiin vastauksien saamista ja ihania ihmisiä elämään.


 Elokuu  Jeesusteluinnon yltymistä entisestään, koulujen alkamiset vikojen lomapäivien jälkeen, Pinjan synttärit, maailman inhottavin flunssa, vikan lomapäivän perinteinen picnic Lidian kanssa, ihanan ja rakkaan Roosan muuttaminen Rovaniemelle opiskelujen perässä, Wanhat markkinat ja musiikin kurssi Lumin kanssa, #kutsumua-kamppanja, kahvittelua Kaisan kanssa, kuulemattomuutta, Diivat, isoshommien jatkumista, maailman upeimpaan kanadalaiseen tutustumista päivän aikana, kamalat koulukuvaukset, urkujen soittamista, nuorisovaltuustojuttuja, Nooran lähteminen vaihtoon ja Amerikka-bileet, mökkeilyä ja kirjojen lukemista hujauksessa, suklaakakkukekkerit, Eevin kanssa joka-kuukautisten-kahvittelujen alottelua taas, kuviskoulun alkaminen taas, ensimmäisiä luottisjuttuja Eloluistossa ja nettisivujen käytön opettelua. 


 Syyskuu  Rosan kanssa pitkästä aikaa kuulumisten vaihtoa, nuorisoseminaarissa edustamista, avustajakoulutuksen alottaminen, saunailta Pinjan kanssa (vietettiin niitä synttäreitä vähän myöhässä...), liikuntailtapäiväkapinointia, taiteiden yö rippilasten kanssa, ensimmäisessä Tuomasmessussa vierailua (ja kaksi kertaa kirkossa samana päivänä #vainuskovaistenjutut), Näppiksen henkiinherättelyä, opiskelijakunnan yleiskokous ja varapuheenjohtajaksi valitseminen, psykan opiskeluun panostamista, retki Tavilaan partioystävien kanssa, syysleirin suunnittelua, uusi puhelin ja sen tuoma elämän helpottuminen, vierailu yliopistoon ja ammattikorkeaan, lisää isostelua ja konfirmaatiopäivä, 15 juhlat ja paljon kakkua. Kalenterin täyttymistä entisestään, leffaa Lidian kanssa, koeviikko ja burgereita hyvässä seurassa, illanviettoa Eetulla, Emmin näkemistä pitkästä aikaa ja paljonpaljonpaljon kokoustelua. Elämä tuntui joskus astetta vaaleanpunaisemmalta, mutta ehkä sekin oli huijausta vain.


 Lokakuu  Ensimmäinen official palaveri päättötyön etenemisestä ja ylipäätään tekemisestä, viikkoa myöhemmin sen kuvaamisen jatkamista Roosan kanssa. Ryhmäytymistä uuden hallituksen kanssa ja mopoilua jäätävissä öissä, ensimmäinen hääkuvauskeikka, GRR ja tyttöjen näkemistä pitkästä aikaa. Soul-kurssi, musisointia hyvinvointi-iltapäivässä, SLLn kouluttautumista, lippukuntalehden eka deadline. Junamatka Emmin kanssa Helsinkiin, YSPien verkostoitumiseen (huippu viikonloppu, aivan ihana!) ja lomailua Levillä. Skypen kautta lehden taittamista Islannissa oleilevan kanssa, rohkea veto postauksissa ja suunnaton helpotus, nuorisovaltuuston edustamista elävänä kirjana. Pitkiä päiviä paikasta toiseen hyppien, lähetysjuhlien suunnittelua, Rosan ja Emman huippu esiintyminen Cafe & Bar 21sessä. Treenaamista musisoinnin saralla useamman eri ihmisen kanssa ja filmikuvaamista Eevin seurassa. Ekan Näppiksen (lippukuntalehti) ilmestyminen. Eka palkallinen lauluesiintyminen, Jokivalkeiden työn tekemistä pitkään ja lopulta itse se tapahtuma - unohtamattakaan sitä onnellista tunnetta, kun meiän työ palo niin kauniisti. Melkein niin paljon tekemistä, että Lotan 20v synttärit unohtu ja vanhojen harkkojen alkaminen.


 Marraskuu  Marraskuussa mukaan astui soul-kurssin vahvempi läsnäolo elämässä ko koskaan - treeniä, keikkaa ja upeat ihmiset. Oli Nurkka- ja nuva-kokousta, nenäpäivää ja ekaa kertaa äänestäminen seurakuntavaaleissa sekä häpeämistä niiden nuorten puolesta, jotka eivät äänestäneet. Jumalatonta draamaa elämässä (mistä en oo pahemmin blogiin kirjotellu, mutta ehkä nyt ymmärrätte asioita), minkä takia illat meni usein itkuksi - tai ainakin bussimatka. Kasaantuvia kouluhommia ja elämäni ekat festarit Maata Näkyvissä -muodossa Turussa. Kirkko 2020 -seminaarin ystäviä ja Antti sekä nolot fanikuvat Idän Ihmeiden miekkosten kanssa. Partioedustusta ja koeviikko, avustamista isosleirillä, Oukun ja Lyskan yhteinen leffailta ja Laulavan joulukortin herättelyä. Ai niin, sain minun lempparibloggaajalta - aamukahvilla-Henriikalta - paketin!


 Joulukuu  21 päivää melkosta kiirettä ja tohinaa, että oli ihme, että selvisin niistä hengissä. Pyöritin samaan aikaan laulavaa joulukorttia melkein kokonaisuudessaan, kun tsemppasin koulussa, osallistuin nuorten kauneimpiin joululauluihin sekä niiden bändissä että järjestävänä nuorena, että saatiin nuoria taiteilemaan valkokankaalle. Olin myös aktiivinen partiossa - pidin esim. puheen lupauksenantajille itsenäisyyspäivän aaton kirkossa - ja taitoin lippukuntalehden. Myin partiokalenterit loppuun, kävin Club for Fiven keikalla ja leivoin pipareita. Samaan aikaan myös olin viimisiä hetkiä Rovaniemen nuorisovaltuutettuna, kävin kuviskoulussa ja avustajakoulutuksessa, yritin pitää sosiaalista elämää yllä mm. tyttöjen pikkujouluilla ja meinasin pyörittää koulun Lucia kulkuettakin, ennen ko tulin järkiini. Sitten alko loma Lidian ja Samuelin kanssa ravintolareissulla. Loma on menny niinko loman kuuluuki: syöden, nukkuen ja rentoutuen, vaikka oon mie koulua varten lukenukki Papin perhettä ja jatkanu kuviskoulun päätötyön kuvaamista Aleksin kanssa. Shoppailtiin kavereidenkin kanssa alennusmyynneissä ja ehin kaakaolle Lidian kanssa. 

Nyt on kuitenkin uusi vuosi, joka vaihtuu edelleen ilman uuden vuoden pusua, mutta tällä kertaa onnellisena uudessa potkupuvussani (siis semmonen ihan fancy jumpsuit, kuvitelkaa, että kahen vuoden metästyksen jälkeen oon semmosen saanu käsiini). Täytyy kyllä sanoa, että huh huh, mikä vuosi. Ehkä seuraavasta tulee astetta parempi, vai mitä luulette? :)

Ihanaa uutta vuotta 2015 ♥

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti