tiistai 6. marraskuuta 2012

Päällekkäisvalotus PhotoScapella

Vaikka minun blogi onki lifestyleblogi, niin välillä tulee kyselyjä siitä, millä muokkaan kuvia, miten tai miten jonkun muokkauksen saa tehtyä milläkin kuvanmuokkausohjelmalla, vaikka en mikään ammattilainen muokkausten suhteen olekkaan - mun muokkaustyylit syntyy kokeilemalla, mitä mistäkin tapahtuu ja mikä sopii mihinkin.
Oon nykyään alkanu käyttämään päällekkäisvalottaessa ja muutenkin muokatessa myös aika paljon Gimppiä (netistä ladattava), mutta teen tän tutorialin nyt kumminkin PhotoScapella, kun sillä tein "pehmeän ja lämpimän" muokkauksen tutorialinkin, ja tällä ohjelmalla tekemistä kyseltiinkin.

Jos jollaki on kiinnostusta aina joidenkin kuvien muokkauksista, niin mulle ei oo mikkään ongelma tehä näitä tutorialeja - että rohkeasti viestiä vain, niin kyllä teen! :)

Esimerkkikuvat:


Miten siis tehtiin?Olet siis valinnut kuvan, jonka päälle haluat liittää toisen kuvan ja olet mahdollisesti muokannut sitä, sekä vaihtanut kuvan leveyksiä. Sen jälkeen painat PhotoScapessa Objektit-nappulaa, joka löytyy valmiiksi auki olevan Valikot-nappulan vierestä. Valitset sieltä maisemakuvan näköisen pikkukuvakkeen ja siitä aukeavasta  minivalikosta valitset Kuva... -kohdan.


Valitset kansioistasi toisen valmiiksi muokatun ja leveyksiinsä säädetyn kuvan, joka ilmestyy ruutuun peittäen toisen kuvan kokonaan. Auki pitäisi ponnahtaa myös Kuva-laatikko, josta voit vaihdella peittävyyttä liikuttelemalla tuota nappulaa tai vaihtamalla lukuja. Mikäli laatikko ei ponnahda aukiin, klikkaa hiiren oikeanpuolimmaista nappulaa kuvan päällä ja valitse minivalikosta Ominaisuudet. Peittävyyden valittuasi painat Ok ja tallennat kuvan - voilà!
        Jos haluat, voit tietenkin päällekkäisvalottaa useamman kuvan. Huomioithan myös sen, että päällekkäisvalottamisen jälkeen voit vieläkin vain muokata alunperin valitsemaasi kuvaa, ellet ole tallentanut päällekkäisvalotettua kuvaa uudeksi yhdeksi kuvaksi.

Toivottavasti ymmärsitte, ja jos ette, kysymyksiin vastaan niin pitkälle, ku osaan! :)

14 kommenttia:

 1. hei tää oli tosi kiva!! kiitti paljon, on kyllä hyödyksi! :)

  VastaaPoista
 2. Kiitos onki miettiny miten tälläsen saa niin tästä oli apua ja selvät ohjeet(:

  VastaaPoista
 3. Tosi kiva tuo muokattu kuva kyllä! :)


  reetta-s.blogspot.fi

  VastaaPoista
 4. kiitos tosi paljon :) mulle ainaki oli ihan hirveesti apua ;)

  VastaaPoista
 5. onko tää Gimp:llä yhtä yksinkertasta vai pitääkö jotenki erilailla tehä nuo muokkaukset :D ko mulla on vaan tuo gimp koneella nii ois kivaa tietää:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. gimpillä valittet kuvan, klikkaat se auki vasemmassa yläreunassa olevaa "tiedosto" tms. -nappulaa ja valitset sieltä "avaa tasona" ja valittet sieltä päälle tulevan kuvan. sen peittävyyttä voi sitte säätää siitä oikeasta pienestä "tasot"-ikkunasta, mikä mulla ainaki on siinä heti suoraa auki valmiina muokattavan kuvan vieressä :) toivottavasti ymmärsit!

   Poista
  2. hihii kiitti ihan hirveesti!:)

   Poista
 6. miten saat otettua tietokoneella noita näytönkaappaus kuvia? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. näppäimistössä on PrtSc -painike, josta painetaan. sitten vaan liitetään johonkin tyhjään tiedostoon esim. paintissa ja voilà! :)

   Poista