lauantai 4. toukokuuta 2013

Tytöt ovat hupsuja ja niin olet sinäkin, sanoi Muumipeikko

 
Kuinka moni ruudun takana uskois sen, että oon istunu koko päivän omassa huoneessa tekemässä ylihuomenna palautettavaa kirjailijakansiota? En miekään. Oon nimittäin vartin yli kymmenen aamulla istunu Coffee Housessa oottelemassa reippaampia ku reippaita partiolaisia minun pitämälle rastille, jonka ideana oli pukeutua annettujen teemojen mukaisesti vaatekaupoissa oleviin vaatteisiin ja kuvata ne päällä sovituskopissa. Mie raahasin koneenkin mukaan sinne, että saisin jotaki ees kirjotettua siellä ja tytöt sitten siirtäis kuvat mulle koneelle kans, mutta tan tan taa, arvata saattaa, miten kävi! Siellä mie lopulta istuin kahvittelemassa kaikkien jäätyneiden johtajien kanssa jännittäen sitä, millä hetkellä minun koneesta loppuu akku. Kun tytöt oli suorittanu tehtävän ja me alettiin siirtämään niitä kuvia koneelle, niin eihän se tietenkään ollu niin helppoa, kun piti, koska minun kone ei suostunu tunnistamaan tyttöjen puhelinta laitteeksi ja samassa loppu akku. Onneksi hätä keinot keksii ja kuvat saatiin muuta kautta mulle sitten! :)

Mutta muuten, kyllä, oon suurimmaksi osaksi ajastani käyttänyt tuohon kirottuun päättötyöhön, jonka laajutta varmaan kukaan ei oikein käsittää - tuli nimittäin yllätyksenä Rovaniemellä eri kouluissa olevillekin. Meiän siis pitää tehdä mahdollisimman mielenkiintoisella tavalla kirjailijan elämäkerta, lukea kaksi (tai tavoitetason mukaan vain yksi) kirjailijan teosta ja kirjoittaa niistä esittelevät aineet, sekä kirjoittaa toisesta myös arvostelu, tehdä kansioon sisällysluettelo, johdanto, lopputeksti ja lähdeluettelo, sekä selostus työn etenemisestä ja pala kirjallisuuden historiaa, johon kirjailija on sijoitettuna. Tietenki oikeinkirjoitukseen ja ulkonäköön pittää vielä panostaa, unohtamattakaan sitä, että tulee myös tehdä omavalintaista lisämateriaalia mitä-enemmän-ja-laadukkaampaa-sitä-korkeampi-numero -periaatteella.
Ainahan voisi mennä siitä, mistä aita on matalin, mutta tiiättehän te tämmöset perfektionistit - en ikinä antais sitä itelleni anteeksi.

Loppuun voin vain todeta, että yksi Muumi-kirja päivässä pitää mielikuvitusta ja elämänpohdintataitoja yllä.

ps. ehkä huijasin vähän, sillä pakenin todellisuutta myös kello kahdeksan reikäleipä nyt illalla, koska Avalla tuli yks minun lempparielokuvista - Ylpeys ja ennakkoluulo!
pps. terveisiä minun villeiltä varpailta


4 kommenttia:

 1. Ootan taas kerran innolla koska tullee seuraava postaus!:) en jaksa oottaa.. Tosi ihana oot ja kaunis!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. oii kiitos! tännään tullee ku kirjailijakansio on nyt valmis ja pikkusen helpottaa elämäki :)

   Poista
 2. Sulla on aivan ihania kuvia! Sait uuden lukijan :) Nii ja hei, millä kuvanmuokkausohjelmalla oot tehnyt tuon sun bannerin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitoskiitos ja tervetuloa! oon tehny tuon kuule semmosella ohjelmalla, mitä photoshopiksi kutsutaan :)

   Poista