sunnuntai 4. elokuuta 2013

Leiridarra ja hammasharjan hakija


Olen lakannut kynnet uudestaan, kun ne on melkein mitattavissa metreissä ja vanha lakka oli melkein rapissu kokonaan pois. Leiridarra on todellakin iskeny (en ees muista mussuttaa suussa olevaa purkkaa) ja on ihan kummallista, kun ympäriltä kuuluu vaan mahansa täyteen saaneen pyykinpesukoneen huutoa ja näppäimistön taputtelua pitkästä aikaa. Vaikka tämmönen onki rentouttavaa elämää, niin leirin takia tuli totuttua jo liian hyvin aikaisiin herätyksiin ja tasaiseen syömärytmiin. Aion kuitenkin viettää kolme viimeistä lomapäivää nukkuen - tai sitten en, koska lista on vielä pitkä, mutta ABCn saatan suosiolla jättää välistä - onneksi voin olla tosi jees ihminen ja auttaa Rosaa saamaan yhen yliviivauksen lähtemällä sen kanssa Coffariin minun piikkiin. Oikeasti haluaisin vaan jo kouluun...

Vaikka mulla ei kameraa ollu mukana leirillä, niin onneksi muistot leirikasteesta, haikista, saunasta, minun liikkuvasta ensiapupisteestä, ruokakilpailuista ja telttaöistä säilyy ilman niitäkin (oikeasti kaduttaa sikana, mutta Annastiina pelastaa!). Vielä sekavan tekstin loppuun haluan kuitenkin huutaa aamenta kaikelle helpolle, vaikka telttaelämä kasvattaa ihmistä hurjasti - sitä vaan oppii arvostamaan kaikkea sitä, mitä itellä on. :)

Instagramissa edelleen nimimerkillä annadelee - feel free to follow!

2 kommenttia:

 1. Paljon partio maksaa Rovaniemellä? Ja mitä kaikkea siellä tehdään, mainitse niin monta asiaa kuin pystyt. Milloin pystyy ilmoittautumaan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. muistaakseni jäsenmaksu on about 50 euroa vuodessa (napapiirin tytöillä ja napapiirin pojilla ei nimittäin oo omaa jäsenmaksua suomen partiolaisten jäsenmaksun lisäksi), jonka lisäksi leirimaksut yms. on tietenkin erikseen ihan oman lähtemisen mukaan.

   tekeminen riippuu ihan siitä, minkä ikäinen ite oot - jos oot alle 15, niin osallistut viikottaisiin tapaamisiin, joita me vanhemmat partiolaiset johdetaan. vartsukerroilla tekeminen vaihtelee ihan aiheen mukaan ja joskus voidaan tehdä kliseisiä solmuja ja ensiapua, mutta nykyään saatetaan painaa omalle vartsulle paitoja tai laulaa tai leipoa. vartsukerrat on siis sen vartsun omia ja jokaisella vartsulla on vapaat kädet päättää, mitä kerroillaan tekee (siis vartionjohtajat päättää jotain fiksua).
   jos oot yli 15-vuotias (tällä hetkellä -98 tai vanhempi), niin oot johtajaikäinen, eli viikottain johdat halutessasi pienempien vartsua (lasten ikä riippuu omasta iästäsi) ja/tai voit osallistua ikäkautesi tapaamisiin, joita on harvemmin kuin kerran viikossa. jos olet jo 18-vuotias, niin voit päästä lippukunnan johtoportaaseen, eli johtajaan johtajia (en suosittele alottamaan tästä, jos aloitat partion ekaa kertaa).

   meiän lippukunta (napapiirin tytöt) osallistuu leireihin ja tapahtumiin ja järjestää niitä myös vuosittain yleensä napapiirin poikien kanssa. perinteisiä tapahtumia on vuosittain lapin partiolaisten yhteinen tahti, joka järjestetään helmikuussa yhtenä viikonloppuna joka vuosi eri paikkakunnalla. natyillä ja napoilla on myös joka vuosi oma syys-, pääsiäis- ja kesäleiri. lisäksi meillä on yrjönpäiväkirkko ja itsenäisyyspäiväkirkko joka vuosi, jossa jaetaan muistamisia yms. vaihtelevasti meillä on myös muita leirejä ja tapahtumia, joskus myös koulutuksia.

   varsinainen ilmoittautuminen on nyt elo-syyskuussa (mitä nopeammin ilmoittaudut, sitä parempi) ja me ollaan esim. wanhoilla markkinoilla taas ottamassa ihan naamatusten ilmottautumisia vastaan tikkupullien kanssa. jos sinne ei pääse, niin aina voi ottaa yhteyttä rovaniemen seurakunnan partiotyöntekijään tai lippukuntien johtajiin soittamalla nyt syksyllä - ja myös ympäri vuotta! uusia jäseniä liittyy koko ajan ja helpoin tapa on tulla kaverin kautta.

   voisin tehä tästä aiheesta lähiaikoina postauksen, sillä on vielä niiiiin paljon kaikkea, mitä en nyt ehi kertomaan sulle ja muillekin kiinnostuneille! toivottavasti sait nyt ensialkuun jotain infoa :)

   Poista