perjantai 14. syyskuuta 2012

Sitä kutsutaan musiikiksi

Tää päivä on menny nopeasti ja päälimmäisenä tunteina on vitutus, vaikka esimerkiksi konfirmaatioharkoissa oli kivaa. En jaksa kuitenkaan purkaa sitä vitutustani tänne, vaan tein lukijan pyynnöstä tämmöisen postauksen minun musiikkimausta, josta on ajan kuluessa muovautunu tämmöinen. Lähinnä yleensä kuuntelen semmosta musiikkia, mitä voin itekki soittaa pianolla tai laulaa. Totta kai mullaki on ollu ihkut Antti Tuisku -fanivaiheet sun muut sellaiset, mutta räppiin en oo koskaan koskenukkaan. Toivottavasti tykkäätte ja ehkä löyätte uutta hyvää teiän musiikkimakuun sopien! :)Yheksi ehdottomaksi suosikiksi on mulla nyt parin vuoden aikana noussu - ylläri ylläri - Adele, jonka molemmat ilmestyneet levyt omistan. Vaikka tykkäänki Adelen molemmista levyistä, niin tämän hetkiset suosikit on Someone Like You, jonka oon käyny levyttämässä meiän koululla ja Turning Tables, jota tällä hetkellä harjottelen soittamaan.
Jostain kumman syystä tykkään kuunnella Anna Puutakin, vaikka Idolsia en seurannu sinä vuonna, kun se siellä esiinty - katoin vaan finaalin. Mulla on myös molemmat Annan julkasemat levyt (ja aion ostaa kolmannenki, joka ilmestyy kohta!), joista lempparikappaleiksi on noussu Kaunis päivä, Linnuton puu ja Uskomaton juttu. Yks hyvä on myös Mestaripiirros. Annan tekemät coverit Hallelujah-kappaleesta ja Hetken tie on kevyt -kappaleesta on myös kuuntelemisen arvoset! Ja ties vaikka mikä muu... Osaan muuten myös soittaa pari Annan lauluista pianolla :)

Naislinjalla jatketaan! En tiiä millon tai miten aloin kuuntelemaan Duffya, mutta minusta sen ääni on aika mahtava ja kadehdin osittain ihan mielettömästi. Mulla on Duffyn molemmat levyt kans ja lemppariksi on noussu Warwick Avenue.16-vuotias Birdy iski musiikillinsa suoraa sydämeen heti ekalla kuuntelulla ja nyt sitte bongasin Englannista levynki halvalla. Vaikka tykkäänki lähes kaikista Birdyn levyllä olevista kappaleista, niin Young Blood on yks lemppari!Tällä hetkellä kovassa kulutuksessa on myös Lana Del Rey, jonka uusin levy Born to die mulla on - seki Englannista. Lanalla on ihana ja erilainen ääni, joka tekee aina kylmiä väreitä kuunnellessa. Lemppari taitaa olla monesta hyvästä This Is What Makes Us Girls, jota ei löydy Youtubesta kokonaisena.Ainoa bändi, jonka levy minun hyllystä löytyy, on Paramore. Jossaki vaiheessa mulla oli hirveä Paramore-villitys menossa ja kaappien ovissa oli montaki julistetta. Ite omistan kaks Paramoren levyä - Riot!in ja Brand New Eyesin. Lemppariksi on noussu Twilightista tuttu Decode ja sitten The Only Exception. Paramoren Hayley laulaa myös yhessä B.o.B.in kappaleessa nimeltä Airplanes, joka on kans ihan jees.


Yks suomalaisista lemppareistani on Chisu, jolla on pikkusen erilaisempi tyyli. Mulla on Chisulta kaks uusinta levyä ja oon tykänny hirmusesti - jossaki vaiheessa opettelin kaikki Vapaa ja yksin -albumin laulujen sanat, eikä tuon Kun valaistun lempparibiisienkään lyriikat oo ihan hakusessa. Lempparikipaleiksi on aikojen kuluessa hioutunu Sama nainen, vaikka onhan ne muutki hyviä ja sanotukset just jees!


Harvoihin miesartistilemppareihin kuuluu Ed Sheeran, jonka musiikkiin tutustuin Saagan kautta. Myöhemmin sitte kielikurssillaki kuuntelin Edin musiikkia, kun hostäitini siitä kovasti tykkäsi - eikä siis ihme, että ostin Englannista Edin ensimmäisen ja ainoan albumin +, josta ehdottomaksi ykkössuosikiksi on tullu Kiss me


Toinen mieslemppari on komeaääninen James Morrison, jonka uusimman levyn ostin kans Englannista. The Awakening -albumi oikeastaan sisältää minun lempparinki, jonka kaikki on varmaan kuullu jossaki vaiheessa - I won't let you go. Se oli muuten jossaki vaiheessa minun suihkulaululemppariki.


Niinku muillakaan, ei myöskään mulla oo kaikkien minun lemppareiden levyjä, vaikka ne kovasti haluaisinki - mutta mitäpä sitä turhaa ostamaan koko levyä, jos vaan yhestä tai kahesta kappaleesta sillä tykkää? Listasin vielä muutamat suosikit tähän loppuun, jos jotaki kiinnostaa kuunnella valmiiksi listattua ja vähän samantyylistä musiikkia lisää. :)

Jippu & Samuli Edelmann: Jos sä tahdot niin

Jippu & Samuli Edelmann: Pimeä onni

Olavi Uusivirta & Anna Järvinen: Nuori ja kaunis

Angus & Julia Stone: Love Will Take You


Angus & Julia Stone: You're the one that I want (cover)

Christina Perri: A Thousand Years


Christina Perri & Jason Mraz: Distance


Christina Perri: The Lonely


Iron & Wine: Flightless Bird, American Mouth

Bruno Mars: Talking to the Moon


Ellie Goulding: Your Song (cover)


Metallica: Nothing Else Matters


Laleh: In the Comet


Laleh: Some Die Young


360 & Gossling: Boys Like You


Club for Five: Brothers in Arms (cover) + tykkään myös hurjasti Dire Straitsin alkuperäisversiosta


Tyttö sinä olet tähti -elokuvan Pidä musta kii (laulanut Pamela Tola)


Ja lista on loputon... Toivottavasti en unohtanu mitään oleellista! Nauttikaa, tää tyttö alkaa nyt laittamaan kynsiä huomista kakkoskonfirmaatiota varten! :)

5 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. todellaki! mutta äää unohin linkata sinun blogin tuohon kaiken muun säätämisen keskellä :(

   Poista
 2. Sulla on varmaa miljoona levyy! :D mutta just sun tyylinen musamaku :)

  Liity lukijaks;) --> ssomedayss.blogspot.com

  VastaaPoista